Monday, October 28, 2019

 

DANYS PROPIS - art. Nació Digital Solsona



DANYS PROPIS.

Ahir, diumenge dia 27 d’octubre, a mitja tarda ,un petit grup d’una vintena de persones varen tornar a tallar la C-16 ( Eix del Llobregat) a l’alçada d’uns 100 m més amunt del Túnel de Berga, ja en terme municipal de Cercs. La tallada era total, en les dues direccions , de manera que els Mossos varen desviar el tràfec per l’antiga carretera C-1411, molt més estreta, i no prou ben senyalitzada ni preparada per acollir un tràfec tant intens, un diumenge a mitja tarda, quan baixen tots els segons residents de la Cerdanya i altres vehicles, d’Andorra o del Berguedà, mateix.
El divendres o dissabte, crec que hi hagué un altre tall, en aquest cas, abans del Túnel de Berga, en direcció nord.
Pel que he pogut llegir, talls semblants s’han produït a la C-17, a prop de Ripoll, o en algun altre indret d’aquesta via de circulació. Faig referència a les més properes a Berga, i Catalunya Central, però també altres comarques s’han vist afectades per aquests talls, sense avís previ, causant un gran nombre d’enrenous a persones que no solament van a gaudir d’uns dies de descans, o que en tornen, sinó de molts altres que treballen o van a fer gestions múltiples, ni que sigui en cap de setmana.
No comprenc, qui decideix aquestes accions, perquè produeixen danys propis, a una població que no té cap culpa ni cap implicació en el conflicte pel qual diuen protestar. Es més, jo crec que perden adhesions a la causa, quan es troben tancats a la carretera, i ningú dona raons objectives per aquesta acció.
Es pot estar indignat, amb ganes de fer visible la indignació, però s’ha de triar molt bé la via per fer-la i sobretot evitar més danys dels necessaris. Si es vol cridar l’atenció, hi ha altres vies per fer-ho, i si es decideix un tall de carretera, l’avís previ s’agraeix per part de persones que poden buscar vies alternatives, si la necessitat d’arribar a un lloc determinat és indispensable. Penso en un gran nombre de motius, perquè no tothom puja i baixa per l’Eix del Llobregat per anar de turisme.
I si això, és així, el que passa a Barcelona, és realment preocupant perquè altera totalment la vida quotidiana de moltissima gent de la ciutat, i de tota aquella que necessita anar-hi per mil causes diverses.
Fins ara no he escoltat raons clares ni detallades de dirigents polítics que considerin plausibles i justificades aquestes accions. Causar danys propis a la gent del propi país, no crec sigui una bona estratègia de cara a atreure simpaties a la causa, al contrari, pel que he pogut constatar en alguns dels talls produïts, o per les entrevistes fetes, a persones que havien quedat “tancades”.

Seria bo, repensar les accions, i destinar els esforços a batallar per les causes que cada col·lectiu defensa, per vies menys lesives que les que hem vist aquests dies. Es hora que la rauxa, doni pas al seny. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?