Tuesday, September 10, 2019

 

ENTRADES IL.LEGALS A GRANGES - art. El 9 Nou



ENTRADES IL·LEGALS A GRANGES.

En el nostre país, s’estan produint fets, realment greus,que no tenen la resposta adient, sigui perquè hi ha un clar menyspreu envers la legalitat vigent, sigui perquè es copien determinades accions de dirigents polítics, en el sentit de que “la causa justifica els mitjans”. Res és innocent, res és innocu. La manca d’autoritat i governació, es va estenent cap a múltiples àmbits, i ara en tenim un de nou, totalment inesperat i greu, molt greu.
La propietat privada, és “sagrada”, en tots els països democràtics del món, i que algú pugui vulnerar aquesta privacitat, és un fet preocupant. Molt preocupant. I que l’excusa sigui vetllar pel benestar animal, encara més. Perquè ho dic ?
Mireu, vaig ser ponent , per part del partit socialista, en la redacció de la nova Llei de Protecció dels animals, una de les més avançades de la UE. Fins i tot crec que varem anar un pèl lluny a l’hora de legislar, perquè després el Govern no hi ha posat prou mitjans com per garantir el seu total compliment, però bé, en aquest cas no es tracta del benestar sinó d’altres temes com control dels xips, lectors, arxiu de propietaris, etc.
Tornant al tema.  Que grups, anomenats “animalistes” puguin organitzar, entrades massives de gent, en propietats privades, és impensable, en els països del nostre entorn, però que, a més, ho facin sota la justificació de pressuposar que s’hi estan maltractant animals, és encara més greu.
D’entrada, si algú creu que en una granja, explotació familiar petita , gran, o industrial, no compleix amb la legislació vigent, és ben fàcil de posar-hi remei. A més, té diverses vies per fer-ho en ple compliment de la legalitat. Presentar denúncia davant l’ajuntament,  els guardes rurals, mossos d’esquadra, SEPRONA, Generalitat...o mitjans de comunicació.
Puc assegurar, que una denúncia, amb un mínim d’informació i documentació, posa en marxa el servei d’inspecció , amb una rapidesa inusual, respecte d’altres àmbits. I les sancions, poden arribar a ser astronòmiques, si estan degudament motivades.
En aquest moment, puc afirmar, en coneixement de causa, que el compliment de la normativa vigent, és molt majoritàriament seguida, i els casos d’incompliment, son molt escassos. A què ve doncs, aquest moviment “animalista”? Si realment creuen que la normativa és massa laxa, poc exigent, o poc rigorosa, tenen la via de demanar la modificació de la legislació vigent. Es qüestió de tractar el tema amb els partits parlamentaris, i preparar les modificacions pertinents. Vull recordar canvis molt rellevants, introduïts en temes com les condicions de trasllat dels animals, en viu. O l’ampliació dels espais, destinats a determinats animals, o com han de ser sacrificats, etc, etc.
Es a dir, en pocs anys, els canvis a favor del benestar animal, han estat importants, i rellevants, a tots els nivells. Aquesta és la via, si es creu que la situació actual, no és suficientment bona, però mai, actuar vulnerant tots els preceptes, de propietat privada, higiene i salut dels animals, entrant en indrets, degudament sanejats i preservats , precisament per evitar malalties.
Els casos que s’han produït en els darrers mesos, hauria de fer reflexionar als seus protagonistes, perquè suposen un descrèdit pels moviments, animalistes ben entesos. A tots ens repugnen accions de mala praxis, siguin per maltractament,  per amuntegament , per mals trasllats, o per altres causes, però si en un camp les millores han estat importants, és en aquest.

Que, queda camí per recórrer ? Segur, però la via de les entrades il·legals, no es pot acceptar de cap manera, perquè suposa trencar amb preceptes tant intocables, com la propietat privada, o la seguretat i higiene de les instal·lacions agràries i ramaderes. Prou exigències i problemes els hi hem posat als pagesos i ramaders, com perquè ara es trobin amb un problema afegit, com és el que hem tractat en aquestes pàgines. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?