Monday, August 05, 2019

 

NUL.LA TRANSPARÈNCIA " REPUBLICANA"- art Endavant Digital


NUL.LA TRANSPARÈNCIA “REPUBLICANA”.
Una de les promeses més repetides, en els moments àlgids del procés independentista, era la transparència total, de les accions dels partits, i per descomptat del govern. Tant ho varen repetir, que es va convertir en una de les prioritats del futur govern, i de tota l’acció, lligada a l’independentisme.
Com aliats i principals “controladors” del procés, Omnium i l’ANC, es varen comprometre a ser vigilants , impulsors i castigadors , en cas d’incompliment. Veiem doncs, on es troba aquesta gran prioritat, a dia d’avui. De fet, la promesa feta, m’ha vingut de nou al cap, al veure l’inici de la nova campanya de venda de samarretes per la Diada 2019. Aquest any, toca vendre samarretes de color blau turquesa, amb el lema: Objectiu Independència. Una mica contradictori, amb una part del moviment que considera, està ja en una “república “¡¡¡¡.
Bé, a nivell de manca de transparència, podríem començar per demanar els comptes, precisament dels ingressos i costos de cada Diada. Almenys, de les dels darrers 5 anys.
Acabat el judici, perquè no se’ns diu quin cost ha tingut per a cada acusat? . Què ha cobrat cada advocat, o despatx d’advocats ?. Qui s’ha fet càrrec dels honoraris ?
Qui es fa càrrec dels honoraris dels fugitius ? Quin és el cost facturat , fins a data d’avui ?
Qui , quan i de qui cobra cadascun dels acusats, en presó, o fugitius a l’estranger ? L’hermetisme és total, respecte les condicions econòmiques de cadascun d’ells / elles.
Quin és el cost del lloguer, manteniment i costos annexos, de la residència de Waterloo ? I quin és el cost de cadascuna de les vivendes que ocupen els fugitius ? Qui es fa càrrec de totes aquestes despeses ?
Quin és l’import de totes les despeses, lligades a les activitats dels fugitius, realitzades en els darrers dos anys ? Qui fiscalitza aquestes despeses ? I sobretot, qui es fa càrrec de pagar-les ?
Quin és l’import recaptat, any per any, en cadascuna de les activitats dutes a terme, a benefici del fons d’ajuda als presos i fugitius ?
Quin és el volum del fons de solidaritat ? Quina és la procedència d’aquest fons, i qui en porta la supervisió i control ?
I posats a ser transparents, estaria bé que tant Omnium com l’ANC, fessin públics els seus comptes, dels darrers anys. I el mateix fessin els partits independentistes, en relació a les ajudes, ingressos i pagaments, derivats del procés independentista.

Transparència. Si es promet, s’ha de complir, sinó que no acusin als altres, del que ells mateixos han incomplert.  





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?