Tuesday, August 20, 2019

 

AVUI, EL BLOG ARRIBA ALS 3.000 ESCRITS, I 113.942 VISITES.


AVUI, EL BLOG ARRIBA ALS 3.000 ESCRITS I 113.942 VISITES.

Avui, dimarts dia 20 d’agost de 2019, penjaré en el meu blog, l’escrit número 3.000, i el marcador fixa en 113.942 les visites de lectura, des del desembre de 2005, en que el vaig crear.
Em va costar passar de l’escriptura a màquina manual, primer, a elèctrica, tot seguit i finalment a ordinador. Varen ser processos lents, i a impuls dels qui treballaven al meu costat, reclamant-me facilitar les coses, i fer ús dels grans avantatges de les noves tecnologies.
Sóc de Lletres, i francament els grans avenços tecnològics, em fan ser prudent i poc agosarat a utilitzar-los. L’entrada en el mon de la informàtica va venir de la mà del Parlament de Catalunya que ens va oferir als diputats inexperts, un curs per a novells que realment va ser molt útil i pràctic. Primer, perquè ens va fer perdre la por, a les noves tecnologies, i després perquè varem constatar els grans avantatges que oferien.
Així, doncs, després del curs, va venir la creació d’aquest blog personal, iniciat el desembre de 2.005, i que poc a poc ha anat recollint tots els meus escrits, articles, reflexions personals, o documentació pública, de possible interès per als lectors.
Des de fa anys, he assumit el repte d’exposar públicament multitud de posicionaments personals, en un enorme i variat camp de temes. L’interés que poden tenir, el puc veure, pel nombre d’entrades de lectura que apareixen en el marcador, i la procedència de les mateixes.
Acceptar el repte, durant anys, de publicar 4 articles setmanals, no és fàcil si es volen trobar temes que puguin tenir un elevat interès per a col·lectius nombrosos, encara que minoritaris, en molts aspectes. M’és igual si un article és tant específic que només té interès per als més propers. L’important és que tracti un tema d’interès. Si l’interés és enorme o més reduït, per a mi, és secundari.
Ara bé, el que tinc clar és que no es poden posar dades, no contrastades. Puc assegurar que davant el dubte, prefereixo no parlar del tema triat, per un dia i mitjà determinat, si prèviament no he pogut trobar la informació concreta i fiable, per fer-la constar en l’article. Es una qüestió de serietat i credibilitat. No vull trobar-me mai amb algú que em pugui dir que el que poso en un escrit, no és cert.
Per això, a vegades, he de posposar un article perquè espero resposta a peticions d’informació i documentació que he adreçat a diputats/des, organismes de la Generalitat, Diputació, o govern central....el tema és, que quan ho tinc, en puc parlar, abans, no. No seria seriós.
Com elegeixo els temes ? En qualsevol lloc i moment. Pot ser parlant amb una persona determinada, que critica el mal funcionament d’un servei determinat. Pot ser, per experiències pròpies o de persones properes. Per informacions generals, en mitjans de comunicació seriosos, o per reflexions sobre temes viscuts, en el passat, en contrast amb la realitat d’avui dia....
El procés, ha donat per a dotzenes, aviat, per a centenars d’articles perquè fa anys que dura, i perquè la seva vida comporta una enorme quantitat d’accions i contradiccions que obliga a posar-les de manifest. I sí, és cert que cansa parlar, donar voltes sobre temes similars, durant mesos, i fins i tot anys. Però, el contrapès és tant gran d’articulistes , favorables al procés, que considero indispensable actuar de confrontador d’aquestes posicions. I perquè son moltes les persones, conegudes i desconegudes, que demanen mantenir posicions i contrarestar la propaganda dels defensors del procés.
Ja arribarà, espero , aviat, el moment en que deixarem enrere el tema, i ens podrem dedicar a molts altres, més variats i més diversificats.
En resum, trobar temes per a 4 articles setmanals, és interessant i obliga a triar, entre molts altres que podrien ser motiu de debat o reflexió. Sempre s’ha de triar, però intento fer una elecció, prou variada i prou adient, per a cadascun dels mitjans de comunicació amb els quals col·laboro.
Finalment, agraeixo la fidelitat de molts dels lectors, d’aquest blog, i de tots els qui em segueixen , en els mitjans de comunicació. Considero un deure fer l’esforç d’escriure i mentrestant tingui temes interessants per tractar, penso continuar a peu del canó.

Avui, celebro aquests 3.000 , escrits del blog, i els 113.942 lectors. Espero, poder-ne celebrar molts més. Gràcies a tots i a totes per la vostra fidelitat i constància.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?