Monday, July 15, 2019

 

S'ACOSTA L'AGOST, S'ACOSTA L'AIMS- SOLSONA- art. Nació Digital Solsona



S’ACOSTA L’AGOST,  S’ACOSTA L’AIMS- SOLSONA.

Em permeto convertir-me, un any més,  en difusor d’un dels principals esdeveniments musicals de Catalunya. De la Catalunya interior, rural, o com li vulguem dir, perquè té Solsona, com a capital.
Es tracta de l’AIMS ( Acadèmia Internacional de Música de Solsona), que per divuitena vegada, tindrà lloc entre els dies 2 i 18 d’agost, amb inici i final a Solsona – capital, com és tradició, però que ofereix concerts en un gran nombre de localitats, en un ampli entorn del territori.
Sota la coordinació del director artístic, Peter Thiemann, venen un gran nombre d’esplèndids professionals de la música, d’arreu del món, i amb ells, conviuen alumnes de música de tots els indrets imaginables. Des de nens / nenes, a joves que s’instal·len a Solsona, i els veus anant d’un lloc a l’altre, carregats amb els seus instruments, bàsicament de corda, però també amb altres de vent.
Recomano, als amants de la música, baixar-se el programa que podeu trobar, anant al web de la organització i allà podreu veure l’enorme quantitat de concerts programats, en llocs emblemàtics de la comarca o comarques veïnes, al costat de diversos indrets de la mateixa ciutat de Solsona.
Si es té temps, com és el meu cas, m’agrada anar a veure i escoltar alguns assajos a la Sala Polivalent, perquè allà es pot calibrar l’alt nivell de tots els alumnes, millorant o rectificant determinats passatges de les partitures, aprenent el perquè de les rectificacions. Una bona manera de ser il·lustrat i de comprendre el costós camí de l’aprenentatge ,cap a la perfecció.
Sorprèn que una petita ciutat com Solsona pugui acollir un gran esdeveniment com aquest, i sigui capaç de mantenir-lo durant 18 anys seguits, i els que vindran. Això només s’aconsegueix amb una estructura molt potent al capdavant. Una estructura de persones voluntarioses, entusiastes, decidides a donar continuïtat a un esdeveniment amb mitjans , més aviat escassos, en comparació amb altres de gran format que es donen a Catalunya o en altres indrets d’Espanya o la UE.
Però, val la pena fer-hi costat. Sovint, ens queixem del centralisme en tot lloc i moment, pel que fa les convocatòries artístiques, pensades per a grans ciutats o per la gran capital. Només es poden mantenir alternatives com aquesta, si el territori que les acull, els hi dona recolzament fervorós. I no solament a nivell intel·lectual, sinó organitzatiu, econòmic – financer, i d’assistència.
Però, l’esforç val la pena, perquè en aquests dies es pot veure l’enorme talent , escampat per tot el món. Escoltar nens / nenes de 9 o 10 anys, interpretar peces de gran complexitat amb una seguretat i un mestratge solvent, demostra l’enorme poder de la música.
I és un plaer parlar una estona, abans o després del concert, amb alumnes dels EUA, Japó, Austràlia, Suïssa, França....per constatar la internacionalitat de la música i com poden integrar-se i acoblar-se amb altres alumnes, de països llunyans, per a junts i amb uns pocs dies d’assajos, ser capaços d’oferir un concert de molt alt nivell, pels qui anem a gaudir-ne.

En resum, pels qui encara no heu conegut el festival, us animo a descobrir-lo i a buscar dies, hores i llocs, on poder escoltar algun dels concerts que ofereixen, com a mostra del treball fet, entre concert i concert. Ànims, doncs, i penseu en el AIMS de Solsona. S’acosta l’agost, i amb ell, l’AIMS.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?