Sunday, July 21, 2019

 

NI L'ANC NI ERC, HAN CONDEMNAT ELS FETS- art. Nació Digital Solsona


NI L’ANC NI ERC, HAN CONDEMNAT ELS FETS.
Hi ha imatges i fets que en un estat democràtic no es poden admetre ni permetre. No es pot consentir que algú es cregui amb la potestat de dir què poden fer o no poden fer els representants dels partits, elegits democràticament, en les institucions que representen. El fonament de la democràcia, precisament, consisteix en acceptar els resultats electorals, i els pactes que se’n deriven. Agradin o no, s’han de respectar.
Tothom és lliure d’expressar el seu acord o desacord, fins i tot fer-ho en un espai públic, però mai impedir la consecució de la decisió dels representants elegits. En el cas del Berguedà, Òmnium i l’ANC varen mostrar el seu desacord en que , en el pacte per la governança del Consell Comarcal, hi figuri el PSC. Molt bé, ja ho han dit, ja ho han manifestat, uns s’ho poden agafar com “sentir ploure”, altres hi estaran d’acord i altres en desacord. Punt i final, la cosa no va anar a més, perquè ni tant sols van anar a la constitució de l’ens comarcal.
Ara bé, el cas de l’Anoia, el considero especialment greu, i jo diria que no pot tornar a passar. Es més, considero del tot necessari, depurar les responsabilitats pertinents. No es pot tolerar que la protesta comportés la paralització del Ple de constitució, en dues ocasions. En democràcia, aquests fets son d’una enorme gravetat, i haurien de ser perseguits i sancionats. No es pot dir que al final, el ple es va poder acabar. Faltaria més ¡¡¡¡
I és que de les imatges i de les veus, s’escoltaren insults, amenaces, retrets de tota mena, en una sala que era la Sala de Plens. Es a dir, un espai, emblemàtic d’una institució democràtica que no pot ser objecte de cap atac, cap interrupció ni cap comportament no respectuós amb l’estat de dret, en el qual estem immersos. Sincerament, confio en que hi hagi obertura d’investigació i actuació judicial, per deixar clar que les institucions son la representació de la veu del poble, i  no poden ser pertorbades, per cap element intern ni extern.
I seria hora que tant l’ANC com ERC, mostressin el seu rebuig als fets ocorreguts . Sinó ho fan és que estan d’acord en actuacions com aquestes. I si és així, els ciutadans n’hem de prendre nota, de cara el present i el futur immediat. Qui no respecte les regles de la democràcia no és digne de parlar i actuar, en nom d’ella.
No és la primera vegada que , en poques setmanes , hem vist comportaments similars, en la constitució d’algun dels Consistoris, sorgits de les eleccions municipals. Tant en aquells casos com ara, a l’Anoia, el rebuig ha de ser explícit, ampli i total. Volem un país obert, d’idees àmplies i diverses, i plenament respectuós amb el mandat democràtic que emana del poble. I el poble, la ciutadania s’expressa cada quatre anys, en el cas dels ajuntaments o cada quan es convoquen eleccions en els altres casos. I en tots els casos, els resultats han de ser acceptats i respectats, a l’igual que les decisions dels electes.
Per això no podem permetre repeticions de fets com els viscuts, en alguns municipis, o fa pocs deis en el CC de l’Anoia. La resposta ha de ser ràpida i proporcional a la gravetat del succeït. Acabo, donant ànims i felicitacions als representats comarcals, dels partits de govern, per la valentia i serenitat demostrades , en moments tant durs i excepcionals, i alhora els hi desitjo encert i bona feina, en la governança del CC de l’Anoia.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?