Monday, July 01, 2019

 

ALGÚ HA VIST A LA UME ? - art. Nació Digital Solsona


ALGÚ HA VIST A LA  UME ?
La Unitat Militar d’Emergències ( UME), fou creada per acord del Consell de Ministres, el 7 d’octubre de 2005. Forma part de l’exèrcit espanyol, i se la considera una de les unitats més preparades i eficients de totes les existents, en altres països, amb unitats de característiques similars. Es més, son diversos els països que la venen a estudiar, per a traslladar a casa seva, la seva estructura i funcionament.
La UME disposa dels següents efectius: 3.063 soldats de Terra, 247 de l’Aire , 76 de la Armada i 41 de cossos comuns de les Forces Armades. Tot aquest personal, molt especialitat, disposa dels elements més moderns, en matèria de vehicles, material aeri, i per actuacions en rius, llacs i mars. I per descomptat, en matèria de telecomunicacions.
Faig aquesta introducció per , permetre’m una pregunta. Algú ha vist imatges, entrevistes, informacions sobre la seva actuació en el incendi de Tarragona ? Vull dir, si se n’ha assabentat per mitjans de comunicació catalans ? Quatre ratlles en un parell de diaris, i absència en els grans mitjans de comunicació “públics” de la Generalitat. Es un clar exemple de la tasca “esborradora” de la presència espanyola, en el país.
Es més, per alguns, (conseller d’Interior , dixit) a Catalunya, han vingut operatius “del país veí” com alguna vegada n’han vingut de França, quan l’incendi estava a prop de la frontera nord....en aquest cas, alguns han anat més lluny i han justificat la seva presència , simplement per “quedar bé” i altres han recargolat el tema, justificant-ho en que han vingut per evitar el pas de l’incendi cap a terres del “país veí “. En fi, el procés produeix aquesta deformació de la realitat, i obliga a amagar i buscar sortides de to, per a tot, i en tot moment.
La realitat, pura i dura, és la normal en casos d’emergència. La UME està repartida per 7 bases, de la geografia espanyola, i actua a petició de qualsevol institució del país que la necessiti i que tingui una base justificada, segons els Ministeri de Defensa, de qui depèn. No hi busquem cap altre argument ni cap altra justificació.
Concretament, en el incendi de Tarragona, es varen mobilitzar 120 efectius, procedents de Zaragoza, i 220 de València, amb 12 camions – autobombes, 3 vehicles “nodriza “, 1 helicòpter Cougar – bombarder i 2 buldòzer.  En moments d’especial perill, s’hi varen afegir efectius i mitjans aeris ( helicòpters – bombarders i hidroavions ) del Ministeri d’Agricultura.
Parlem, doncs, d’un molt ampli, molt eficient i molt ben dotat cos d’emergències, que ha fet un magnífic treball, colze a colze amb el cos de bombers, voluntaris i altres efectius sobre el terreny.
El que em demano, “algú ha vist entrevistes, imatges, informacions destacades... de les actuacions d’aquesta Unitat, sobre el terreny , en els mitjans de comunicació “públics “ de la Generalitat ? . Jo, no. Sí n’hem vist, fins a l’extenuació del Conseller Buch, del president Torra, d’algun cap de bombers, o de Mossos, però l’esforç per ignorar la UME ha estat enorme. Per aquests sobiranistes , en tot lloc i moment, no es pot donar la imatge de ser protegits per Espanya, ni que un cos espanyol, pugui donar exemple d’eficàcia , rapidesa i coordinació amb la resta de forces anti incendis, per aconseguir un objectiu tant simple com elemental: resoldre l’emergència de la manera més ràpida i eficient.
Quan exposem i critiquem la total dependència dels mitjans públics de la Generalitat, i d’uns quants de privats, generosament subvencionats, dels principis de l’independentisme, parlem d’aixó. Amagar la realitat, per vestir-ne una altra, més convenient al discurs sobiranista. Però, és clar, la realitat és tossuda, i al final sempre triomfa. La gent de les terres tarragonines ho han pogut comprovar , en viu i en directa.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?