Monday, June 10, 2019

 

LA PART DEL TOT - art. Nació Digital Solsona


LA PART PEL TOT.
Si una cosa vol imposar el procés independentista, és el pensament únic, la representació única, la decisió unilateral... en definitiva, l’imperi del JO, per damunt del NOSALTRES. Es diuen demòcrates , però actuen com populistes, restrictius amb les llibertats dels altres. Veiem-ne uns quants exemples.
En els darrers anys, ha esdevingut habitual, fer ús d’una minoria per imposar-se sobre una majoria. Diuen tenir el 47 % dels catalans al costat, però actuen com si tinguessin el 80 o 90%. Quan els convé parlen que un 80% dels catalans volen un referèndum d’autodeterminació però quan descomptem els catalans que voten partits no independentistes, aquest 80 % es redueix a menys del 50 %. En què quedem ?
TV3 i el seu entorn ( Cat radio, 3/24...) programen pels catalans independentistes, o molt propers a aquestes tesis. La resta, no compta. Bé, compta per pagar impostos i pagar els més alts sous , en una empresa pública, però la programació no és per a ells. S’ha de vendre la independència, al cost que sigui, i si una majoria no la vol, doncs, que s’aguanti ¡¡¡
El president Torra ( bé el que ocupa el càrrec de president, encara que no n’exerceixi) cada quinze dies fa una proclama, en nom de tots els catalans, fen retrets al govern central, al president del govern, al cap de l’Estat, i a qui convingui. Els retrets son de part de tot el poble català, sense distincions. Aquí pel que es veu no hi ha diversitat ni pluralitat. Pensament únic, representació única, la d’ell.
Fa pocs dies, la representant del Junts x Cat, o com es diguin, Laura Borràs, plena d’eufòria va explicar que havia dit al Rei, que els catalans no tenen Rei ??? Ho va fer, en motiu dels despatxos del Rei, amb els diferents partits polítics de cara a encomanar la formació de govern. Doncs, bé, aquesta senyora pel que es veu també ostenta la representació dels 7,5 milions de catalans/nes, encara que hagi obtingut un ridícul percentatge de vots.
I si anem a Bèlgica, allà, l’inefable ex president Puigdemont, es permet parlar “urbi et orbe” de tot Catalunya, com si fos el líder indiscutible de la nació. Ell que va córrer a refugiar-se , deixant els seus companys de viatge, sols i desemparats, ell vol representar-nos a tots, sense excepció.
I bé, així podem anar omplint pàgines i més pàgines de salvadors de la pàtria, que volen, tant sí com no, ostentar la representació de tots nosaltres, els pobres catalans/nes.
Escoltades ja tantes bajanades, i vistos tants espectacles ridículs i vergonyants, som molts, som majoria, els qui els diem que parlin per ells, que nosaltres ja sabem què dir, què pensar, i sobretot què fer.

Ens hem comptat dotzenes de vegades en els darrers 40 anys, i no hi ha cap partit, ni cap conjunt de partits que pugui parlar en nom de tots. Aleshores, si us plau, parleu només pels qui representeu. A la resta deixeu-nos tranquils. Prou mal heu fet a la política i al país com perquè tinguéssiu el bon encert de retirar-vos i deixar pas a una nova generació que toqui de peus a terra, i respecti la pluralitat i diversitat. En definitiva, que respecti, l’esperit i la pràctica de la DEMOCRÀCIA.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?