Thursday, May 16, 2019

 

VIURE EN ELS LLIMBS - art. Diari de Terrassa


VIURE EN ELS LLIMBS.
A falta de feina, bo és dedicar-se a, “fer volar coloms”, “construir castells en el aire”, o altres maneres de fer veure que la realitat, és diferent ,a la realitat. Aquest estrambòtic inici d’article, ve a tomb de la circular, acabada de rebre de l’AMI ( associació de municipis per la independència) la qual deu haver de justificar com es gasten els diners que cobren, mirant de fer treballar el cervell, a marxes forçades.
Després de mesos de silenci i inactivitat, es preparen ja, per una altra de les seves grans campanyes, d’impacte mediàtic , a nivell universal. Es tracta d’aprofitar l’acte de presa de possessió dels càrrecs electes, sorgits de les eleccions municipals del proper 26 de maig, per establir una formula de jurament, realment innovadora, original i plena de compromisos de futur.
Però, atenció, siguem prudents i expliquem bé el guió que proposen, com exemple palmari d’aquella dita tant catalana de “quedar bé amb el plat a taula”. Què vull dir ? Doncs que com tothom sap, el dia 15 de juny a les 12 del migdia es constituiran tots els nous Consistoris, sorgits de les urnes, del 26 de maig.  Més de 8.200 ajuntaments de tot Espanya, prendran possessió dels seus càrrecs, i a continuació elegiran Alcalde / Alcaldessa.
Per a prendre possessió del càrrec de regidor/a, hi ha una formula establerta que deixa clar el jurament o promesa d’exercici del càrrec, en sotmetiment al que estableix la Constitució Espanyola, i aquí hi afegim a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.  Queda clar que ningú pot exercir un càrrec institucional, sense prèviament deixar clar que ho farà, seguint els preceptes continguts en la Constitució, i per derivació de l’Estatut...
Però bé, en el nostre país, és habitual que determinades persones o grups, pretenguin fer servir aquest acte, i aquesta formula, per rebregar el jurament, amb afegitons, més o menys imaginatius, més o menys legals, de manera que en alguns ajuntaments, els juraments es converteixen en un galimaties que ha de saber interpretar el president de la Mesa d’Edat, i amb ell /ella, el secretari municipal, que ha de donar fe del correcte compliment de la legalitat.
Un jurament incorrecte, no permet accedir al càrrec, i si qui ho fa és portat davant els tribunals, els actes que hagi dut a terme , seran nuls de ple dret, per ser viciats d’origen. Atenció, doncs, perquè el tema és prou seriós com per no jugar-hi.  I aquí torno, al que deia un parell de paràgrafs més amunt, a la vista de la recomanació de l’AMI de fer el jurament, seguint el més rigorós protocol oficial, i tot seguit, llegir el text que ells han preparat.
I és que les explicacions no tenen desperdici.  Al·leguen que fa 4 anys varen aconseguir que centenars de regidors/es, juressin el càrrec, per assolir la independència. Ara toca fer-ho, per consolidar la república catalana ¡¡¡. I ja està. Que de seguida s’hagi fet un acte tant valent, i tant expressiu, se’ls hi comuniqui per a poder llençar “urbi et orbe” la xifra de càrrecs electes que han acceptat el càrrec, per servir a la república catalana.
En fi, el millor que podria fer l’AMI, seria acordar la seva dissolució ,per no fer perdre temps i diners, als seus associats, però sobretot per evitar situacions que han portat molts ajuntaments ,a prop de l’abisme. Si a dia d’avui ,encara no han entès que s’han acabat les accions unilaterals, els jocs de paraules i de fets, contraris a la Constitució, és que no saben a què juguen ni contra qui juguen. Prou feina tenen els ajuntaments ara, i més que en tindran en el futur per resoldre els problemes del veïns, com per continuar duent a terme accions, destinades al desastre.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?