Monday, May 27, 2019

 

TOSSUDAMENT DIVERSOS I PLURALS - art. Nació Digital Solsona


TOSSUDAMENT DIVERSOS I PLURALS.
Els qui van exigint que ens comptem, ho hem tornat a fer, i els números son els que son i no els que voldrien alguns.
En primer lloc, ha quedat clara la victòria del partit socialista, a nivell d’eleccions europees amb un rotund resultat, que aporta 20 diputats/des al Parlament Europeu. Un dels millors resultats de la UE, motiu pel qual Espanya pot aspirar a ostentar algun dels principals càrrecs de govern. Tema molt important, en els temps que corren, per a reforçar l’esperit comunitari i avançar cap a una major i millor integració de tots els Estats que en formen part.
En segon lloc, tant a nivell autonòmic com municipal, l’avenç del partit socialista és general a tot Espanya. Una bona manera de consolidar els resultats obtinguts el mes passat, a les eleccions generals.
I per últim, molt bon paper a les municipals, amb victòries rotundes, en ciutats importants, però també en el conjunt de municipis, petits i mitjans fins el punt d’obtenir en el global d’Espanya ,un total de 22.124 regidors/es, i 6.479.408 vots.  I del total de 8.134 municipis que té Espanya, en 2.222 ha obtingut majoria absoluta.
Tornant aquí, a Catalunya, també ens hem tornat a comptar, i si algú tenia algun dubte, ha quedat clar que el conjunt del país, és divers i plural. El partit socialista ha quedat segon a les europees, i segon a les municipals, amb un 21,92 % dels vots, molt a prop del primer , ERC amb un 23,48%. I molt per davant de Junts x Cat, amb un raquític 15,39 %.
A la vista d’aquests freds números, algú pot pensar en els percentatges, i prou, però és que , darrera les xifres hi ha un clar ressorgiment del PSC, quan molts el volien donar per amortitzat. I si algú s’entreté a mirar les grans ciutats, o institucions tant estratègiques com la Diputació de Barcelona , veurà el profund canvi, respecte els resultats de 2015.
Quina lectura s’ha de fer d’aquests resultats ? Doncs, la que venim proclamant des de fa anys, i molt especialment, en els darrers, quan alguns volien convertir les eleccions municipals, en un plebiscit sobre l’independentisme. Fracàs absolut, com han fracassat les candidatures que havia impulsat l’ANC ( primàries) amb uns pèssims resultats a nivell de representació i resultats.
Toca, recuperar el municipalisme tradicional.  El que pensa i actua, en funció de les necessitats dels ciutadans /nes de cada municipi, i no entra en batalles pel procés ni s’embarca en objectius aliens a les competències municipals.

Els bons resultats del partit socialista a les generals, sumats als de les autonòmiques i municipals, permet un panorama força estable, com per pensar en retornar al paisatge d’acords i pactes, per sumar i avançar. Hi ha prou feina per fer, com per defugir unilateralitats, i processos , sense futur. Una vegada més, de manera tossuda i insistent, el nostre país, continua sent divers i plural. Que ningú ho oblidi ni faci comptes estranys. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?