Monday, May 13, 2019

 

SENTIT D'ESTAT - art. Nació Digital Solsona


SENTIT D’ESTAT.
Es en el moment de perdre un gran polític, quan apareix el neguit per la manca d’autèntics “homes d’estat”. Poc a poc, però de manera contínua, hem anat perdent “estadistes”, que han estat substituïts per oportunistes, populistes, mediàtics, o espontanis que creuen poder aparèixer com grans prestigitadors, capaços de resoldre en quatre mesos, el que precisa anys de preparació i execució.
Estem en temps d’improvisacions i propostes estrambòtiques , amb danys enormes per la credibilitat dels polítics i les institucions. No estranyi a ningú, el gran sentiment de pèrdua, d’un gran estadista com fou Alfredo Pérez Rubalcaba. Hi ha mala consciència, per com funcionen les coses, a dia d’avui, i sobretot perquè ell ens recorda com es feien els grans acords, en un temps tant convulsos com els que li va tocar viure.
Jo crec en la teoria de les ondulacions de la història, segons la qual després d’una etapa de descrèdit, li’n seguirà una altra, de recuperació del prestigi i la seriositat. Es impensable allargar, gaire més, l’etapa actual, perquè hem vist coses mai imaginades, pel que tenen d’improvisació, despropòsit i desconeixement de la realitat, sense cap perspectiva històrica.
Necessitem potenciar els pocs homes / dones d’estat que tenim, i fomentar l’aparició de noves generacions que tinguin aquest model, com a norma a seguir. Ho aconseguirem, perquè som conscients de la necessitat de canvis substancials, si volem garantir el progrés de pobles, autonomies, estat i Unió Europea..
De fet, tenim un primer model a seguir, en la propera formació del nou govern central. Segur que tots els qui em llegiu, estareu d’acord en la preparació i vàlua política de tots els membres del Consell de Ministres. Ara, no parlo de les polítiques concretes, sinó de les persones, i els seus càrrecs. Per aquí comença un bon govern, per disposar de les persones més adients, per les tasques se’ls hi encomanen.
Aquesta composició, ha de produir imitacions, en altres estaments nacionals, com els nous governs autonòmics que sorgiran de les eleccions del 26 de maig, i també dels equips municipals que es constituiran el proper 15 de juny, en funció dels resultats electorals del 26 de maig. Es a dir, la còpia de dalt cap a baix, de com han de ser els membres d’un equip de govern, es fonamental per a millorar l’acció de govern, en tots els seus estaments.
I la pèrdua de Pérez Rubalcaba, ha portat aquest debat a primera línia. Ell va aconseguir una eficàcia , en la gestió de tots els temes que se li varen encarregar, excepcional. El rigor, la honestedat pública i privada, la capacitat de pactes i acords, realment d’Estat, el varen convertir en un model a imitar. Aquests dies , ens ho han tornat a recordar, mitjançant reproducció d’intervencions, en tots els llocs on va estar present.

Estem a pocs dies de prendre grans decisions. Es un bon moment, no solament per enyorar, aquells temps, ben poc llunyans, sinó per reaccionar i valorar qui es presenta a les diferents eleccions i actuar en conseqüència. El partit socialista, té ganes de resoldre els grans problemes d’Espanya i participar molt activament per resoldre els de la UE, com també els dels ajuntaments, per grans o petits que siguin. Animo a potenciar amb el vostre vot, aquest canvi de curs, en les pàgines de la nostra història col·lectiva. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?