Thursday, May 02, 2019

 

RECUPERAR EL CAP I CASAL - art. Endavant Digital


RECUPERAR EL CAP I CASAL.

Dues grans crisis, han colpejat de cop i alhora, les dues principals institucions catalanes, de manera que el prestigi costosament guanyat, ha caigut, en ben poc de temps. I és que tots sabem que costa molt més construir que destruir. En tenim una prova ben palpable a nivell intern de país, i de ciutat.
Barcelona, al llarg de la història, ha tingut èpoques d’ esplendor i de decadència, com tantes altres ciutats. Però, si ens centrem en els darrers 40 anys, podem recórrer un fil conductor des de l’abril de 79, amb les primeres eleccions municipals, fins a dia d’avui. El camí fet, de la mà dels alcaldes Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu, va ser ascendent, fins arribar a cotes mai assolides, en cap altre moment, posant Barcelona en els primers llocs de les ciutats, a nivell mundial.
L’arribada de Xavier Trias, va servir per parar el creixement i l’esplendor, per simplement, viure de l’herència rebuda. El mandat d’Ada Colau, porta Barcelona a la decadència , i a la pèrdua del prestigi guanyat, amb tants d’esforços.
S’ha traslladat a Barcelona, el guió seguit per tantes i tantes famílies rellevants, del país, en les quals, l’avi, creava riquesa, el fill la mantenia, i el net, la dilapidava. Estem en l’etapa del net ( si voleu, neta). Però, suposo que tots tenim clar, que uns quants anys més d’Ada Colau, significarien un desastre per Barcelona.
I perquè ens preocupa Barcelona, als de fora ? Perquè ens dol Barcelona, als de pobles petits ? Doncs, perquè és el nostre CAP I CASAL. Es la capital natural, no imposada. Es la capital volguda, estimada i valorada, en la qual hi trobem tot allò que no podem tenir en un poble petit, ni en una ciutat mitjana. D’aquí l’interès en voler tenir una capital de primer ordre. També aquí podem fer nostre, la dita : Si Barcelona va bé, el país, va bé, i a l’inrevés.
Tots baixem o pugem a Barcelona per a multitud de gestions, tràmits, passar l’estona, visitar-la, o mostrar-la... Veure-la de capa caiguda, mal gestionada i sense ambició, ens dol, i per això des de quilòmetres lluny, demanem als nostres segons residents, procedents de la capital, a tots els parents i amics que hi tenim, que sobretot en les eleccions del dia 26 pensin en qui pot RECUPERAR BARCELONA COM A CAP I CASAL DE CATALUNYA.
Tenim la Generalitat en crisis permanent. De moment no podem fer res més que esperar noves eleccions i recuperar la sensatesa i el bon govern. No sé quan serà, però ara toca pensar en el que tenim a tocar: les eleccions municipals del 26 de maig i les europees. Totes dues rellevants, totes dues, justificadores d’anar a votar i fer-ho per qui ha tingut l’encert i protagonisme d’impulsar la ciutat cap a la qualitat de vida, i cap a la rellevància, en tots els àmbits i sectors.
Des d’una petita alcaldia, com la que ostento, animo a tots els barcelonins i barcelonines, a recuperar la capitalitat efectiva perduda i a fer possible una nova etapa d’esplendor. Ho tenim a la mà, el dia 26 de maig.
Joan Roma i Cunill, Alcalde – President Ajuntament de Borredà ( Berguedà)








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?