Monday, May 20, 2019

 

GENERALITAT, AGÈNCIA DE COL.LOCACIÓ, D'AMICS, COMPANYS I PARENTS- art. Nació Digital Solsona

GENERALITAT – AGÈNCIA DE COL.LOCACIÓ D’AMICS, COMPANYS I PARENTS.
Acaba de conèixer-se una altra contractació, d’aquelles que separen , encara més la ciutadania de la política .  L’ex –vicepresidenta del Govern Mas, Joana Ortega, començarà a exercir “d’assessora” del Departament de Empresa i Coneixement, per un mòdic sou de 70.000 euros, més uns petits complements de 42.000 euros, cosa que la converteix en una de les polítiques més ben pagades de la Generalitat, i per descomptat de tot Espanya. Un sou de 111.400 euros, anuals.
El què farà, on i com , és el de menys. Ja està col·locada, com tants altres protagonistes o impulsors del procés sobiranista que han de ser compensats per tants anys d’esforços i il·legalitats comeses, en nom del sobiranisme. La llista es va allargant, fins a límits insospitats, perquè no sabem a quants més han de col·locar, i com que la generositat, amb el diner de tots, és infinita, podem estar uns mesos més anunciant noves incorporacions de membres de l’ex govern, o d’organismes paral·lels, durant anys.
Ja tenim ex consellers i conselleres a sou públic, fugides a l’estranger, a la germana de Pep Guardiola, exercint d’embaixadora dels països nòrdics, a membres d’ERC o de Junts x Cat, en altres embaixades, o ocupant llocs de difícil pronunciació, i encara més complicades explicacions de les feines a realitzar, si és que en tenen.... i així, anem convertint el govern de la Generalitat, en una agència de col·locació d’amics, companys i parents. Tot un model per una administració, que a més, està parada i sense cap mena d’organització interna i externa, sinó és per barallar-se entre socis de govern.
Si a tot plegat, hi afegim una distribució territorial, viciada d’origen, amb delegats territorials de tots els departaments, delegats del govern , a cada suposada vegueria, i altres llocs igualment inventats, podem constatar la conversió d’un govern, en una màquina de pagar favors rebuts, o compensacions per accions , lligades al procés o al funcionament dels partits que suposadament governen el país.
I així, estem, i així anem, cap a no sabem on. De moment, l’important és cobrar el sou mensual, i mirar de que duri tant com es pugui. En el Parlament , passa cosa semblant, de manera que la feina habitual que teníem els diputats, ha passat a convertir-se en una assistència quinzenal a una mena de ple ordinari, que no té res important a debatre, i encara menys a aprovar, i qui dia passa any empeny. Se suposa que s’ha d’esperar a veure com acaba el judici del procés per convocar noves eleccions o mantenir congelat el govern, fins que interessi a qui el presideix des de fora del país.
El greu de tot plegat, és el fet en si mateix. El portar i decidir accions de govern, en el més pur estil de república bananera, i que siguin acceptats per un conjunt de persones aferrades a l’independentisme, sense cap mena d’esperit crític ni de valoració de tot el procés, com un immens engany. Tampoc son capaços de criticar ni exigir bon govern, perquè justifiquen tot l’injustificable, sota el principi que tot s’hi val, i si algú ha actuat, fora de les normes establertes, ho ha fet pel bé “del poble català” que només ells representen. Tots els qui no som independentistes, tampoc formem part d’aquest poble català, exclusiu i exclusivista, que només hi entra qui té carnet especial i excepcional. Així, doncs veurem encara noves decisions similars a les que ara he exposat. La distribució de medalles, honors, i diners, son d’ells. I punt.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?