Wednesday, April 17, 2019

 

QUÈ VOLEN ELS PARTITS INDEPENDENTISTES ? - art. Endavant Digital


QUÈ VOLEN ELS INDEPENDENTISTES ?
Arribats ja a mitja campanya, no acabo de veure què volen fer els partits independentistes, a Madrid. Es més, si mantinguessin la decisió de marxar d’Espanya, perquè presentar-se a unes eleccions generals ? Què hi van a fer al Congrés dels Diputats i al Senat ?
Intento seguir els mítings, anuncis i debats, per conèixer alguna proposta concreta, algun punt interessant, alguna novetat...però, no en trobo. Únicament trobo incoherències, despropòsits i un gran nombre de contradiccions, que dia sí, dia també, es van sumant i sobreposant les unes a les altres. Veiem alguns exemples.
ERC, ens diu que , ara proposa, no un referèndum sinó dos. Un sobre el dret a l’autodeterminació i un altre sobre Monarquia o República, a tot Espanya ¡¡¡¡ Però, no deien que marxaven ? Si marxen, a què ve, demanar un referèndum a tot Espanya sobre Monarquia o República ?? Si ells ja no hi seran perquè ficar-se en temes que ja no son de la seva incumbència. Estaran en un altre país, en un altre món....
Tampoc queda clar qui anirà a Madrid i qui es quedarà aquí. Segons manifestacions fetes per Oriol Junqueras, si és elegit diputat i pot prendre possessió del càrrec, deixarà el Parlament, per anar al Congrès de Diputats ¡¡¡ Una mica sorprenent al meu entendre, perquè aleshores se suposa abandona la idea de presidir la Generalitat ? Almenys mentrestant estigui a Madrid, perquè a Catalunya només poden ser presidents, qui ostenta el càrrec de diputat....
Em surt una altra pregunta de dubtosa resposta. Per a accedir al càrrec de diputat al Congrés, s’ha de jurar la Constitució Espanyola. Ho farà ? Farà servir alguna formula enginyosa, de si, però no...? I sinó li accepten, per ambigua ? complirà aleshores el jurament fet....
I si els resultats donessin peu a la disjuntiva d’haver de triar president, entre Pedro Sánchez, i Casado / Rivera / Abascal, a qui preferiria votar ? Seria interessant conèixer ,en viu i en directe, resposta a les múltiples preguntes que ens fem, sobre el futur d’ERC a Catalunya, i a Espanya.
Però si dificultats tenim per saber què farà ERC, molt més complicat és, per saber que pretenen fer els hereus del PDeCat, Junts x Cat, o seguidors de Puigdemont....ho sento, però el ritme que porten , en matèria de canvi de nom, i de lideratges electorals, fa difícil seguir-ne el rastre.
En aquest cas, ens diuen que seran durs en la negociació de les condicions, pensant en condicions econòmiques i en altres de sobiranisme ¡¡¡Sorprenent, perquè si també pensen marxar, com a única via de negociació, perquè pensar en economia ? I a l’igual que en el cas d’ERC, que faran a l’hora de jurar el càrrec, i a l’hora d’investir president ?

Francament, la campanya d’aquests partits, és d’aquelles en que se’ls veu incòmodes, desorientats i ben poc disposats a sortir del cercle reduït de crítiques pel judici, i per les suposades manques de llibertat...Cap d’ells vol parlar d’acció de govern, perquè no n’hi ha. No hi ha novetats, no hi ha actuacions ni propostes concretes, perquè vivim una permanent paràlisis, combinada en una soterrada lluita entre els dos partits, que poc a poc va sortint a la superfície. Estic convençut que la suma de partidaris de posar fi a l’actual situació del país, juntament amb la confiança en un president de govern que ha demostrat voluntat de resoldre el conflicte català, a més de portar tot el país, per camins de progrés, motivarà uns resultats electorals prou amplis i contundents, a Catalunya i Espanya, com per no haver de dependre, en cap moment d’uns partits independentistes, que han perdut el nord fa temps i no sembla el puguin retrobar a curt i mitjà termini.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?