Thursday, April 04, 2019

 

DESOBEIR, COM A MÈRIT- art. Endavant digital

DESOBEIR ,COM A MÈRIT.
En aquest món embogit en que ens ha tocat viure, assistim a situacions, mai vistes ni mai imaginades, en un estat democràtic. Ara i aquí, hi ha una cursa, dintre del món independentista per veure qui desobeeix, “més i millor”. Una mena de concurs de despropòsits per fer mèrits, davant la concurrència.
I de fet, els grans guanyadors, no poden aportar cap currículum de “desobedients” en temps del franquisme. Aleshores sí, tenia mèrit, i eren dignes d’admiració els milers d’homes i dones que es jugaven vida i hisenda, per dur a terme, coses tant senzilles com repartir documents històrics, informar de la realitat quotidiana, mostrar la senyera, protegir els febles, condemnar l’arbitrarietat, exigir drets, perseguir les injustícies....
En democràcia, la desobediència és incomprensible i hauria de ser durament penada. No pot ser que un president cregui poder saltar-se la llei electoral, contravenint resolucions de la Junta Electoral Central. O que un gran nombre d’alcaldes, vulguin imitar-lo penjant i despenjant pancartes, situades a les Cases Consistorials. Posant i treien retrats del Rei, posant i traient llaços, o qualsevol altre símbol que els hi vingui en gana.
Espanya, i molt especialment Catalunya, ha esdevingut una mena de territori “fora la llei”, quan aquesta no m’agrada. La lenta però gradual pèrdua de respecte i autoritat, per a tot el que porta l’adjectiu “estatal”, és moneda corrent, en el món sobiranista, i no es veu cap reacció ràpida i contundent per parar aquest fenomen. I quan una acció no es para a temps, té tendència a fer-se més i més gran. Així, estem.
Si algú mirés cada racó, de cada institució, comprovaria un ampli incompliment de la legislació vigent en multitud d’àmbits. I no li passa res. O ben poca cosa, que encara és pitjor, perquè l’anima a continuar per a fer més mèrits, davant dels seus.
I és que , aquí hi ha por a aplicar les sancions corresponents, de forma ràpida i contundent. Parlo d’aplicar la llei, no de reaccions personals, venjatives o arbitràries. No, Simplement aplicar la llei, tal com fan altres països europeus. Us animo a que mireu les sancions que s’aplicarien a França, en situacions similars. O a Alemanya, Àustria, Suïssa, Suècia, Noruega....on els símbols nacionals son protegits, fins extrems exagerats . I ja no diem les resolucions judicials. Bé, doncs, ara i aquí, és hora d’esdevenir “europeus” en aquests temes, i si s’ha de respondre de forma immediata i contundent, res millor que una sanció econòmica, acompanyada d’una inhabilitació fulminant. En un estat de dret, la llei s’ha de complir, i sinó, ha d’haver-hi la resposta corresponent. Estem en un estat democràtic, dinovè en qualitat democràtica, a nivell mundial. Actuem en conseqüència !!!!










<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?