Thursday, March 21, 2019

 

OBJECTIU . ALLIBERAR BERGA DE LA CUP - art. Endavant Digital


OBJECTIU- ALLIBERAR BERGA DE LA CUP.
Ha estat interessant veure el paper de la CUP , al capdavant d’un govern municipal, perquè fàcil és criticar i fer propostes arrauxades, i altra cosa és posar-les en pràctica, sobretot en una capital de comarca, com Berga.
D’entrada, pretendre governar una ciutat de 16.000 habitants, amb un Consistori de 17 membres, amb només 6 regidors, és una temeritat. Aquí, en el nostre país, es fan coses que en altres indrets son impensables. A nivell europeu, no es comença cap govern, sense primer garantir estabilitat. I l’estabilitat només s’aconsegueix, si , d’entrada es disposa d’una majoria absoluta que permeti prendre grans decisions, en tot lloc i moment.
Tenim un altre exemple ben palpable de temeritat, en el cas de Barcelona – capital, amb un govern en minoria que ha estat un desastre per a la ciutat, i pel conjunt de Catalunya . Però bé, tornant a Berga, en honor a la veritat he de dir que els primers dos anys, varen suposar un notable esforç per a posar ordre a un ajuntament, tradicionalment mal governat. O si voleu, deficientment administrat i planificat.
En el primer període, l’equip de govern, va decidir plegar en un calaix el seu programa electoral i entomar la realitat per a transformar-la i adequar-la a les necessitats immediates. De fet, el gran deute rebut, no permetia cap vel·leïtat ni cap brindis al sol, de manera que la gestió fou raonablement correcta i encertada. Ara bé, gestionar la precarietat i la dependència total de l’administració de l’estat, no comporta cap alegria ni cap honor, i això provocà les primeres desercions, i els primers abandonaments de càrrec.
I aquí s’inicià el segon període, amb un equip de govern cansat, desorientat, sense ànims ni ganes per emprendre les grans transformacions que necessitava i precisa la ciutat. A tot plegat, s’hi sumà tot un seguit de desafiaments , lligats al procés i a les ganes d’aparèixer com un equip de govern, agosarat, cridaner o rebel, oblidant que sortir de l’estat de dret, porta al desastre. I el desastre vingué de la mà de la resolució judicial, per la qual, s’inhabilità a l’alcaldessa, Montserrat Venturós, durant 6 mesos. Termini que finalitzarà el proper dia 1 d’abril.
Sí, es podrà tornar a presentar, però entre renúncia de càrrecs de l’equip de govern, anades i vingudes al jutjat, i altres pèrdues de temps, la ciutat ha quedat en segon terme, i els grans reptes, continuen pendents.
Davant aquest panorama ,el PSC ha optat per a presentar un polític preparat i amb una àmplia experiència, a nivell de govern municipal i comarcal : Abel Garcia. Quina ha de ser la gran prioritat ? Doncs, una tant senzilla i alhora tant complicada, en els temps que corren, com pensar en la ciutat, i en els ciutadans. Deixar fora del debat, tot el que fa referència al procés, i altres desafiaments, per simple i planerament, entomar el gran repte de transformar la ciutat. Una ciutat amb grans mancances, que ha deixat perdre grans oportunitats, i s’ha situat molt enrere, respecte d’altres capitals de comarca.
Així, doncs, el gran objectiu és alliberar Berga de la CUP i fer factible un pacte de govern, amb alguna altra força política que tingui la mateixa o similar prioritat. Aquest és el repte, l’endemà de les eleccions del 26 de maig. Pel que he pogut parlar amb molts berguedans, estem en plena sintonia amb la gent del carrer. Aviat ho comprovarem.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?