Monday, March 25, 2019

 

FALTA IDEOLOGIA O SOBREN GALTES ? - art. Nació Digital Solsona



FALTA IDEOLOGIA O SOBREN GALTES ?

Sóc, dels que quan entro en una organització, procuro implicar-me al màxim en les decisions, i en la gestió del dia a dia, de manera que em considero corresponsable de tot el que s’ha fet, amb final satisfactori o no. Tota obra humana, comporta un cert grau de risc, de desconeixement o de previsions no acomplertes. No fer res, no és una opció.
Arribo al final dels meus 40 anys de dedicació municipal, i sempre he defensat les accions dutes a terme pels dos alcaldes que em varen precedir en el càrrec, l’alcalde Andreu i l’alcalde Nadeu. Vaig formar part dels seus equips de govern, i per tant, el que varem fer, ho varem fer per decisió conjunta, votés a favor, o no. Al final, el resultat és compartit.
I des de fa 40 anys formo part del partit socialista, amb grans satisfaccions per les decisions i feina feta, i algunes decepcions. Lògic. A l’igual que el PSOE ens ha proporcionat moments de gran orgull i satisfacció per la defensa dels més febles, per la modernització del país, per l’entrada a la UE, i tants i tants altres objectius acomplerts. Lògicament, també hi ha hagut decepcions, crítiques i controvèrsies per objectius no compartits o no suficientment explicats...
Ara bé, em costa acceptar canvis d’ideologia sobtats, o adoptats al cap de molts anys de pràctica política, en llocs de responsabilitat. Es evident que tots evolucionem, modifiquem posicions, alterem prioritats, busquem nous objectius...tot això, forma part del creixement humà i de la personalitat, però em costa molt de creure en canvis d’ideologia, si realment has estat sincer en les teves creences i objectius.
Ho dic, a la vista d’una llarga llista de persones, amb les que he compartit partit, càrrecs institucionals, i treball en projectes concrets, que de sobte, “han vist la llum”, marxant cap un altre partit. I oh, casualitat, “la nova llum vista”, ha anat acompanyada d’un càrrec de partit o institucional, en el nou partit que els acull. Casualitat ??? Nova ideologia ???? Jo crec que no. Simple i planerament, qüestió de galtes ¡¡¡ O si voleu d’un interès , pur i dur, per la poltrona perduda o per l’ego insatisfet, que solen anar plegats.
En aquests moments, tenim un munt d’exemples de transfuguisme, aprofitament de càrrecs, traspassos d’un partit a un altre, o simplement jubilacions avorrides, canviades per retorns , a la recerca d’un nou tram de protagonisme, ni que sigui en segona fila.
Ho trobo patètic, lamentable i molt mal exemple per al conjunt de ciutadans, però la persona humana està plena de contradiccions, i n’hi ha que ho justificaran amb gran discursos d’ètica i estètica.
Encara ressonen en les meves oïdes, els discursos de Marina Geli, Ernest Maragall, Antoni Comin , Montserrat Tura, Joan Ignasi Elena, Pia Bosc....en reunions de partit, de grup parlamentari, o en algun congrés del partit, proclamant la importància de la coherència, i les proclames a favor de mantenir els principis del partit... al sortir, tots han anat corrents a buscar aixopluc, en llocs ben aposentats, sota el paraigües d’ERC, un partit que li és molt fàcil acollir tot el que arribi. O a C’s, cas de Corbacho.
En altres partits, podem veure operacions ben similars com ara mateix en l’espai dels Comuns, amb el trasllat d’Elisenda Alamany i J.J Nuet, cap a ERC, no fos cas que no entressin en llistes seves, a la propera ocasió.
I més clamorós encara, com actua Puigdemont a l’hora de fitxar. Ell s’ho fa sol, el seu amic Matamala, de candidat al Senat per Girona. El seu advocat, Alonso – Cuevillas, a Madrid, una altra amiga la treu de Consellera ( Laura Borràs) i l’envia a Madrid, i a Elsa Artadi la posa a Barcelona, a canvi d’una altra, en el seu lloc. Algú creu que FALTA IDEOLOGIA O SOBREN GALTES ??????







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?