Thursday, January 31, 2019

 

PRESENTACIÓ CAP DE LLISTA MANRESA - art. Blogesfera socialista


MERCÈ , MIQUEL , FELIP – UNA PRESENTACIÓ SINGULAR, A MANRESA.
Ahir, dimecres dia 30 de gener, a les 7 de la tarda, a la Sala de la Plana de l’Om, vàrem gaudir de la  presentació de cap de llista a Manresa, en un ambient d’orgull i  il·lusió, com feia temps no havíem conegut.
De fet, hem dut a terme ja unes quantes presentacions de candidats que trenquen tòpics i mostren un canvi de tendència, respecte les anteriors eleccions de 2015. Aquell, va ser un moment , especialment complicat. També ho és ara, però en un altre sentit, perquè l’independentisme no està de pujada sinó clarament de baixada. I més que ho estarà mesos a venir, quan les baralles internes, facin el seu fet, i provoquin trencaments visibles i ostensibles.
Ara, toca fer el seguiment del judici, i les accions que se’n derivaran, però posant per davant la prioritat de preparar les eleccions municipals i europees del 26 de maig. Els ajuntaments son peces clau per a la millora de les condicions de vida dels nostres conciutadans i en aquests darrers anys, han quedat en un segon nivell. Se’ls ha apartat, per donar pas al procés, prometent mons imaginaris , lluny de la realitat.
La gent, la majoria de la gent, està ja cansada de tantes dates històriques, tantes accions i actuacions, a favor d’un procés que fa aigües per tot arreu, i a canvi, patir un deteriorament notable en la qualitat dels serveis essencials: Sanitat, Ensenyament, Benestar Social...
Es el que ahir es va posar de manifest en l’acte de presentació del candidat a alcalde de Manresa, Felip González. L’encarregada d’obrir l’acte fou Mercè Cardona, en tant que Regidora de Manresa i Secretària d’Organització de la Fed. XI, a més de membre de l’executiva nacional del PSC. Oferí un breu resum de la tasca d’oposició i de la importància de tenir un grup municipal viu i actiu, en una ciutat com Manresa. Una bona presentació del que necessita una capital per exercir de capital, cosa que no ha fet el govern actual. Ella donà pas al Primer Secretari, Miquel Iceta.
I Miquel Iceta, exercí de Miquel Iceta. Una intervenció plena de saviesa i coneixement de la realitat catalana, en el marc de la espanyola, europea i mundial. En mitja hora, una persona amb el cap ben moblat com ell, fa entendre i comprendre, les grans oportunitats que pot tenir el nostre país si sap aprofitar el moment actual. Un president de govern com Sánchez, disposat a reparar tot el dany causat pel PP s’ha d’aprofitar el màxim. I en aquest marc de diàleg, vindrà la negociació, i finalment el pacte. Tardarem a veure-ho però ho veurem. I va remarcar l’important paper que poden i han de jugar els ajuntaments, en aquesta batalla per la normalitat, oimés si es tracta de grans ciutats com Manresa.
Per a ell, Manresa, s’ha tornat conformista després d’haver tingut alcaldes tant actius i innovadors com Joan Cornet, Jordi Valls i Josep Camprubí. Ara li aniria ve una etapa de Felip González per a recuperar el temps perdut. En resum, una conferència – míting del Miquel, no es troba mai llarga, mai.
I el Miquel va donar pas a un inspirat Felip González, que va voler repassar algunes de les principals fites d’un petit grup municipal, format per tres persones: Quim Garcia, Mercè Cardona i ell mateix. Un equip ben conjuntat i molt actiu, capaç de controlar, l’acció de govern, presentar alternatives i sumar forces quan l’acció ho requereix, perquè es tracta d’un projecte de ciutat. Va treure un bon nombre d’exemples del treball dut a terme, com a mostra de que el treball ben fet, rendeix i dona bons resultats. I d’aquí se’n va anar cap al que ha de ser l’esperit i l’objectiu de la nova candidatura. Sacsejar el conformisme de l’actual govern, per a convertir Manresa en una ciutat – capital de la Catalunya interior, amb projectes innovadors que estiguin en sintonia amb el que han fet altres grans ciutats del país. Va anunciar la presentació del programa electoral, posant en el frontispici la batalla pel serveis essencials de qualitat, començant pel transport públic, o altres lligats a l’ensenyament i la gent gran.

L’acte va acabar amb un bon gust de boca per part de tots els assistents que omplien la sala de la Plana de l’Om, i amb la sensació d’haver retornat a uns temps en que cada acte, era una festa col·lectiva de reafirmació i recolzament a les propostes del partit.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?