Monday, January 21, 2019

 

LA MANIPULACIÓ ES PAGA MOLT BÉ- art. Nació Digital Solsona


LA MANIPULACIÓ ES PAGA MOLT BÉ.

Pels qui no estiguin al cas d’una de les institucions del nostre país, diré que la Sindicatura de Comptes, és l’equivalent al Tribunal de Cuentas, a nivell d’Espanya. Es a dir, és un òrgan de supervisió i control de totes les institucions catalanes, a nivell de comptes. Així que ajuntaments, consells comarcals, diputacions, Generalitat, o qualsevol dels seus organismes, han d’enviar els comptes anualment, per tal que siguin revisats i estudiats com perquè es comprovi el compliment de la legalitat vigent, en matèria econòmica.
La setmana passada es va donar a conèixer el resultat de l’estudi fet, corresponent a l’exercici 2016, i aprofito algunes de les dades per a ampliar i detallar, algunes de les crítiques fetes, en un article anterior, parlant dels mitjans de comunicació públics, agrupats en la CCMA ( Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) on hi figuren  TV3 , Canal 3/24, CatRadio, Catmúsica, etc..
Molt sovint, he criticat l’enorme deute de la Generalitat ( ha superat els 78.000 M E), per culpa d’una nefasta gestió durant molts i molts anys, creient que es podia actuar com si fóssim rics, o com si vingués algú a darrere, a tapar els forats econòmics, causats. Tard o d’hora, les conseqüències es constaten, en forma de retallades brutals a serveis essencials, o en altres aspectes de la vida social i col·lectiva.
Segons l’informe emès per la Sindicatura, el nombre de treballadors, agrupats en les mitjans de la CCMA, era de 2.171, l’any 2016. Son pocs o son molts ? Son molts, moltíssim, si ho comparem amb qualsevol altre mitjà de comunicació públic o privat. Per descomptat, és la plantilla més voluminosa de totes, a nivell de Comunitats Autònomes, i supera en més del doble, qualsevol de les empreses privades.
Però, és que l’informe detalla situacions realment incomprensibles, i només imaginables en un mitjà públic, que funciona sobre el criteri de “paga la geganta”. Es a dir, tots nosaltres ciutadans, que paguem impostos. Perquè ho dic ?
Doncs perquè , no existeix cap sistema de control horari del seu personal. Tampoc cap sistema clar i transparent respecte permisos , absències per baixa, visites mèdiques o altres causes per absentar-se de la feina....Algú s’imagina una empresa privada, en aquestes condicions ?
Però, el més sorprenent. El més espectacular, és saber que el 51,74% del total del seu pressupost va destinat al capítol de personal, segons revela el Diari de Girona,. Un personal més que ben pagat, perquè dels 2.271 empleats, 15 corresponien a càrrecs de Direcció, i 117 a comandaments intermedis. I la majoria ( 62 %) sí, heu llegit bé, un 62 % cobra entre 50.000 i 70.000 euros, i prop del 14 % supera els 70.000 euros.
Amb aquestes xifres i aquesta organització tothom pot entendre la fal·lera que hi havia, i existeix per entrar en un lloc semblant, no en va els partits de govern, es barallen per veure qui controla una entitat com aquesta, plena d’estómacs agraïts. I fidelitat absoluta a les directrius polítiques, encara que suposi una manipulació, per activa o passiva, de la realitat. Mana qui mana, i qui mana, paga.
Per això és tant important, lluitar per un canvi de sistema, i per implantar la PLURALITAT, si al final qui paguem som tots els catalans. Estem lluny d’aconseguir-ho, però almenys ben aviat tindrem TVE 2, per demostrar com la Pluralitat és possible. No volem traslladar el model de TV3, a TVE 2. No. Volem veure i escoltar, un mitjà presidit per la objectivitat, professionalitat i pluralitat. Res més, ni res menys.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?