Monday, December 24, 2018

 

TEMPS DE CONFUSIÓ - art. Nació Digital Solsona


TEMPS DE CONFUSIÓ.
Res és el que sembla, i tot es camufla per modificar el seu aspecte.  Ningú vol aparèixer com realment és, i per això tothom diu en públic, el que no pensa, en privat. Així estem de confusos i caòtics, els catalans i així ens veuen la resta d’espanyols, que ja no entenen ni què volem ni cap on anem.
Vivim en el regne del caos, sota el principi de qui dia passa, any empeny, confiant que la Divina Providència, arregli sinó tots, bona parts dels estropicis ,causats. Estem sense govern efectiu, amb un president, dedicat a donar conferències i sermons, sense cap formació política ni pretensió de presidir un govern.
Ve un Consell de Ministres, i en comptes de celebrar l’aconteixement, els rebem a contra cor i els acomiadem, dient que no calia haver vingut....Demanem bilateralitat i quan ens la donen, la menyspreem. No tenim ni cinc a caixa, però no ens plantegem votar els pressupostos generals, per no afavorir les expectatives de Pedro Sánchez.  El fem president, però després intentem que caigui, malgrat tenir immensa por que arribi el trident de dretes, enamorat d’aplicar el 155, durant uns quants anys....
En resum, a Catalunya impera el caos i el desconcert, en una classe política d’ampli predomini de la mediocritat. Els mediocres fan mediocritats, i no se’ls pot demanar genialitats perquè no les poden aconseguir, ni que sigui per casualitat.
Així de preocupant i així de real és l’actual situació política, en el país. No tenim govern efectiu, ni Parlament ,en actiu. Els grups parlamentaris que donen suport al govern, estan en guerra oberta entre ells, i no solament entre ells ( ERC i Junts x Cat) sinó també dintre de Junts x Cat, amb diferències notables ,respecte què fer i cap on anar.
Als qui no estem en cap dels dos grups, se’ns explica l’existència d’un acord, per a resistir, fins conèixer la sentència contra els encausats pel procés. Es a dir, no es volen convocar eleccions, ni abans ni durant el judici, per evitar una campanya plena d’incidents i un vot, mogut per les emocions més que pel cervell....però, aquest suposat acord, pot saltar pels aires, si qui té la potestat per convocar eleccions, li dona per fer-ho.

Es cert que l’existència dels processos electorals del 26 de maig ( municipals i europees) no permet convocar les autonòmiques, en segons quina data, però fa planejar dubtes sobre la lleialtat entre socis. Aquesta enrevessada situació, no permet pensar en cap mesura de govern en concret, ni en reactivar cap dels projectes imaginats, en el passat. Només dona per contemporitzar i fer veure que les coses es mouen. D’aquí el temps de confusió que vivim. S’han de fer declaracions , per fer veure que hi ha accions al darrere, però en realitat només hi ha fum. De cara als propers mesos, acostumem-nos a aquesta trista realitat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?