Wednesday, December 19, 2018

 

NOVES SUBVENCIONS PER A BORREDÀ


NOVES INVERSIONS – PRESSUPOST 2019 I 2020
Tot i haver aprovat el pressupost municipal per a 2019, el dilluns passat, hi ha gestions i tràmits que s’estan fent des de fa mesos, i el seu resultat el tenim, quan l’Administració competent resol les peticions que hem presentat.  No sempre ho fan, en el millor moment, com seria quan s’elabora el pressupost, però hi ha mecanismes legals ,per incorporar les subvencions que arriben, sigui ara mateix, o dintre de setmanes o mesos.
Així, doncs, dono compte d’algunes gestions i tràmits duts a terme, setmanes enrere, i que he pogut conèixer entre ahir i aquest matí de dimecres.
DIPUTACIÓ DE BARCELONA – Per demà , dijous, està prevista l’aprovació d’un Pla de Millora de xarxes velles d’aigua, en el qual està prevista una SUBVENCIÓ DE 45.000 EUROS PER A BORREDÀ.  Aquest ajut es va demanar per destinar-lo a la renovació de la canonada d’aigua que va del dipòsit superior de Subirà ,al disseminat de Rocatrencada i el Rocal.  Es una xarxa vella, insuficient, i amb pèrdues.  La tramitació i execució de l’obra, anirà a càrrec de l’ajuntament.
CONSELL COMARCAL DEL BERGUEDÀ.  Per demà , dijous, està prevista l’aprovació del Pla de Condicionament de camins municipals, en el qual hi vàrem presentar el CONDICIONAMENT DEL CAMÍ DEL COLL DEL BAS. Aquest camí que uneix el nucli urbà de Borredà amb el disseminat del Coll del Bas, es troba molt malmès per les pluges i per la circulació, i requereix una actuació important. L’empresa Pasquina va presentar un pressupost de 30.000 euros, que va ser presentat al Consell Comarcal, per fer-se’n càrrec. La previsió és que demà s’aprovi la petició feta, i sigui el propi CC qui la dugui a terme.
GENERALITAT DE CATALUNYA.- Aquest matí he confirmat el manteniment de l’ajut concedit, temps enrere, en el marc d’un Pla de Condicionament de Camins Municipals, on hi vàrem presentar el CONDICIONAMENT D’UN TRAM DEL CAMÍ DE LA RIERA DE MERLÈS. Es tracta del tram entre el Cobert de Puigcercós i el final del terme municipal de Borredà, amb Les Llosses. Es tracta d’aproximadament 930 metres, que son els únics que no estan asfaltats ni pavimentats. L’ajut concedit és de 47.500 euros, a càrrec del pressupost de la Generalitat per a 2020. Aquesta obra es podria licitar a finals de 2019, i executar-se a principis de 2020. La tramitació i execució anirà a càrrec de l’Ajuntament.
Tenim altres peticions presentades a Diputació , pendents de si s’aproven o no, i continuarem presentant noves peticions( a totes les Administracions ) per a tots aquells temes ,d’interès municipal. En la memòria del pressupost aprovat, hi figuraven diverses actuacions, que es duran a terme o no, en funció de trobar el finançament corresponent: Planta eliminació de sulfats pou Cabanes 2 , Sistema de bombeig aigües residuals carrer de la Creu, Quarta fase substitució enllumenat de mercuri per leds, Segona fase canvi cablejat enllumenat públic, Millores en el sistema de TV x cable, etc.
Tal com vaig manifestar en el Ple de dilluns, l’ajuntament continua i continuarà funcionant, a ple rendiment, fins a final de mandat. El que no s’hagi pogut dur a terme, quedarà a mans de l’equip de govern que surti de les eleccions municipals de 26 de maig, que prendrà possessió el 15 de juny. Si , arribat el nou equip de govern, considera que alguna de les actuacions programades no és del seu gust, podrà prendre la decisió que cregui convenient, però per la nostra part, seguirem el guió establert a principis de mandat, que no és cap altra, que donar compliment al programa electoral amb el qual ens vàrem presentar l’any 2015. Quatre anys després, podem constatar el compliment de la major part de compromisos, a nivell de projectes i inversions, i la congelació d’impostos i taxes municipals, mentrestant durés la crisis econòmica.
Borredà, 20 de desembre de 2018.
L’Alcalde- President
Joan Roma i Cunill










<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?