Monday, December 10, 2018

 

AMB LA SEGURETAT, NO S'HI JUGA - art. Nació Digital Solsona


AMB LA SEGURETAT, NO S’HI JUGA.
Fa unes setmanes, en aquestes mateixes pàgines de Nació Digital Solsona, vaig manifestar el desconcert, i desencís, del cos dels Mossos d’Esquadra, per tot el que els afectava, a nivell d’imatge i de recursos humans i materials. Poc podia, imaginar, que unes setmanes després, el nou pas del govern, seria d’una gravetat, sense precedents, ni aquí, ni arreu de la UE.
La feina de policia, és complicada a tot arreu, però ara i aquí, té unes connotacions especials perquè tothom els mira, els radiografia i els critica amb una facilitat, mai vista. I a la vista de les imatges, de les accions més criticades, com les de Girona i Terrassa, la seva actuació va ser molt complicada, i molt controvertida, en funció de qui i com l’explica..
Creure que es pot reprimir una manifestació que degenera en violència, amb quatre moviments i sense l’ús del material disponible, és desconèixer la realitat, i posar en perill la pròpia integritat dels Mossos. La prova ,és la quantitat de ferits que varen patir.
Per això, és especialment injusta la crítica, i la petició de canvis o suspensions de comandaments, en uns cossos molt especialitzats, que no permeten improvisar ni qüestionar, si es vol mantenir la qualitat i la professionalitat dels seus components.
Estem en uns moments molt delicats, amb mobilitzacions que ningú sap ben bé, d’on surten, ni quins objectius pretenen, però que obliguen a tenir el cos dels Mossos, permanentment en guàrdia. Hi ha carències de personal i de material, de manera que és urgent procedir a fer noves convocatòries per cobrir places, i mobilitzar més recursos, per renovar material, i modernitzar-lo.
I sobretot, cal tenir les idees clares, i evitar menyspreus i desqualificacions que porten el desànim a tot el cos. No és de rebut que el president de la Generalitat, des de lluny, es permeti qüestionar unes actuacions que ni havia vist en directe, ni retransmeses , en temps real. Demanar canvis immediats, sense més arguments, que les crítiques emeses pels propis manifestants, o persones properes, no és propi d’un governant, i si aquesta actitud continua, els resultats seran nefastos a nivell de cos, i a nivell de la seguretat interna del país.
Esperem el retorn al seny, i a la recomposició dels comandaments, a més de completar plantilles i material. Amb la seguretat no s’hi juga, i encara menys, en els temps que vivim.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?