Monday, November 05, 2018

 

NI DISCREPÀNCIES NI LLIBERTAT - art. El 9 Nou


NI DISCREPÀNCIES NI LLIBERTAT.
No fa pas gaires dies que, en aquestes mateixes pàgines de El 9 Nou, l’ANC exposava la “necessitat “ de fer primàries, per aconseguir llistes unitàries i fortes, com per a poder foragitar dos reductes “progressistes  - catalanistes” com son els equips de govern de Centelles i Masies de Voltregà.  De fet, mesos enrere ja ho havien aconseguit, mitjançant una vergonyosa moció de censura, a Sant Hipòlit. Queden, però, encara dos focus de discrepància i llibertat, impensables en el món sobiranista. Un món igualitari, sense discrepàncies i per tant, sense llibertat, com sembla defensar l’ANC. D’això, en altres temps i altres latituds, se’n diu, un sistema totalitari. Aquest, és el model que aspiren assolir.
Conec bé els dos alcaldes, “ a foragitar”, en Miquel Arisa ( Centelles) i Sergi Vilamala ( Masies). Ens coneixem, no tant per militar en el mateix partit, com per compartir multitud de reunions, trobades i fòrums , arreu del país, on hi anem per a aconseguir ajuts pels nostres municipis, o per a batallar perquè determinades lleis, es modifiquin, a benefici dels ajuntaments. De tots els ajuntaments, no solament dels nostres. La visió municipalista, a nivell global, és marca de la casa socialista, i sempre clamem perquè els ajuntaments gaudeixin d’unes condicions, sensiblement millors, de les que tenen.
Ara mateix, estem lluitant per modificar l’ARSAL, la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, imposada pel PP, que tant de mal ha fet als ajuntaments, durant aquests anys d’aplicació. Tenir en el govern central, gent amiga, comprensiva i autènticament municipalista, permet modificar els aspectes més negatius de la Llei, a l’espera d’una revisió en profunditat. Però, vaja, tornem al principi.
Seria interessant tenir un estudi, objectiu, ampli, en extensió i profunditat, dels resultats de la gestió de tots els ajuntaments d’Osona, i perquè no, de tot Catalunya. En aquest estudi veuríem el resultat de la feina feta, i dels objectius assolits, per uns i altres ajuntaments. Quan dics, uns i altres, em refereixo als governats per equips constitucionalistes, respecte dels independentistes. No tinc cap dubte de que l’eficàcia, es decantaria clarament pels constitucionalistes, perquè han tingut com gran objectiu, el poble, el municipi, i la seva gent.
Res els ha distret per aconseguir millorar infraestructures, equipaments i serveis, seguint el programa electoral amb el qual es varen presentar, i varen aconseguir la confiança de la majoria dels seus ciutadans. Es per això, que la gent ens elegeix, per exercir  d’encarregats, per a planificar, impulsar i mantenir , en perfectes condicions, tot allò que permet viure bé, en el poble. I ho fem, complint amb el que està establert en les lleis vigents, a nivell general, a nivell autonòmic, i per descomptat, a nivell municipal. El nostre jurament, a l’assumir el càrrec, no va “de farol”, ni és cap “brindis al sol”, és un jurament seriós, responsable i d’obligat compliment, per a nosaltres i per als nostres ciutadans.
Per tant, ningú ha vist els dos alcaldes, fent feines que no els hi pertoquessin, com anar de manifestació davant de tribunals, ni marxar a l’estranger, ni signant decrets sense fonament legal, ni passejant les vares d’alcalde, per llocs insospitats, fora del terme municipal. No. Simplement i planerament s’han dedicat a impulsar i resoldre els problemes del municipi, i no han perdut el temps, en altres temes que res tenen a veure amb el benestar dels seus conciutadans. Per això, segur que la seva gestió, és molt més brillant que la de la majoria d’alcaldes i equips de govern que han posat per davant, tota mena de gesticulacions i desobediències, per arribar a....enlloc. Bé, on som ara, que ningú sap ben bé, on som ni cap on anem. I quan algú vol aplegar tantes coses, tants objectius i tants reptes, al final deixa per un altre dia, el que és realment important. D’aquí l’eficàcia i bona gestió dels dos alcaldes, esperant que en la propera contesa electoral, se n’hi afegeixin uns quants més, en pobles que tinguin clar que volen alcaldes / alcaldesses, dedicats al que toca: administrar i gestionar els afers municipals, i no altres coses. I recordem-ho, la democràcia es fonamenta en la diversitat, en la discrepància i en la llibertat. El totalitarisme, és tot el contrari.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?