Monday, November 12, 2018

 

LA IMPORTÀNCIA D'UN HOME, D'UNA DONA - art. Nació Digital Solsona



LA IMPORTÀNCIA D’UN HOME, D’ UNA DONA.
Ho hem vist al llarg de tota la història, com la presència d’un sol home, d’una sola dona, ha canviat les expectatives i perspectives de tot un país, i amb ell, de tot el món.
Ara mateix, estem vivint unes pàgines d’història, amb tot el pitjor i tot el millor que pot donar una persona, de la qual depèn , una part important del món.
Per una banda, Donald Trump, presideix el país més poderós del món, amb uns pensaments, unes decisions i uns gestos, com mai hauríem imaginat, en un líder mundial. Almenys, en aquesta part del món.
Enyorem, tots els presidents d’EUA, coneguts , fins i tot aquells que ens havien semblat poc adients. Es fa difícil comprendre com un personatge com aquest pot arribar al capdamunt del poder, però indica la falta de vigilància i la falta de mobilització de sectors importants del país, que no havien considerat rellevant participar directament en política.
Esperem i confiem, que els darreres resultats de les eleccions parcials, siguin l’inici d’un nou temps, en el qual es vegi la necessitat d’unir-se per evitar un segon mandat. Tot indica que ha estat la mobilització de les dones, en els suburbis de les grans capitals, les grans protagonistes, de l’avenç dels demòcrates. Aquesta és la via per aconseguir trencar l’espiral de despropòsits, i buscar un candidat alternatiu, com per poder somiar en recuperar el seny i el bon lideratge dels EUA:
En contrapartida, tenim aquí, a la UE una líder, de la qual ens en podem sentir orgullosos. Angela Merkel, és un model de dona austera, treballadora, seriosa en tots els aspectes de la vida personal i política. Un cap ben moblat, i suficient valentia i coratge com per parar els peus a Donald Trump, a Putin o a d’altres mandataris del món, que saben que ella lidera Alemanya, i la segueix tota la UE.
Tots els països, necessiten un cap visible, que doni confiança i tingui clar el guió a seguir en un futur proper. La UE encara és una confederació d’estats, però hem d’aconseguir esdevingui, una federació, amb elecció directa del cap de la UE, i la unificació de determinades legislacions i serveis essencials.
La lentitud és exasperant, però hem de pensar que la conversió , en federació dels EUA, va tardar 60 anys, a partir de les 13 colònies inicials fins arribar, als 50 estats actuals. Els més convençuts europeistes voldríem anar més ràpids, però poc a poc el concepte europeu va arrelant i es va fent, més i més present.

I persones com Angela Merkel, son fonamentals en aquests construcció política. També el president de França Macron, té un paper fonamental en impulsar accions de contrapès a les potències mundials.  I perquè no dir-ho, l’arribada de Pedro Sánchez, a la presidència del govern, reforça aquesta línia europea, d’impuls a les institucions i a la construcció d’una nova realitat, més viva i potent que la que tenim ara. Així, doncs, saber triar candidats, esdevé fonamental, perquè les polítiques no la fan màquines, sinó persones. Molt diferents, unes a les altres, com podem veure cada dia. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?