Monday, November 19, 2018

 

CODIFICACIÓ CASES AÍLLADES - art. El Setmanari Berguedà


CODIFICACIÓ CASES AÏLLADES.
Les noves tecnologies, ben aplicades, poden resoldre un munt de problemes que fins ara no sabíem com solucionar. Tenir totes les cases de pagès, degudament senyalitzades, ha estat una de les prioritats de la majoria d’alcaldes, per tal de facilitar la feina a proveïdors, primer, i tot seguit a serveis d’emergències que necessitin arribar-hi. Es tractin dels Mossos d’Esquadra, dels Bombers, o d’ambulàncies.
La senyalització ha facilitat la feina, però no l’ha resolta del tot. Quan un servei s’ha activitat, moltes vegades, de nit, no és fàcil trobar la casa concreta, o el lloc concret, perquè a la comarca tenim centenars de camins, pistes forestals, carreteres secundàries, de les quals se’n deriven, cruïlles, desviaments, ramificacions...que fan perdre molt de temps, o que simplement fan perdre la ruta.
Es ben cert, que qui espera, desespera, i cada obstacle trobat, suposa un retard, en arribar. Doncs bé, fa pocs dies varem tenir una reunió del consell d’alcaldes, a Castellar del Riu, en la qual se’ns va informar de la posta en marxa d’un nou servei, experimentat a la comarca d’Osona, amb molts bons resultats.
Dintre de poques setmanes, cada casa, cada edificació, situada en el que coneixem per disseminat ( fora dels nuclis urbans) disposaran d’un codi d’ubicació, que donaran quan facin una trucada d’emergència. Serà una mena de carnet d’identitat de la casa o edifici, de manera que quan el 112 el rebi, el podrà transmetre al servei corresponent, el qual disposarà del mapa de xarxes de carreteres, camins i caminets, per poder-hi arribar, sense els dubtes i problemes actuals.
Cada propietari, cada llogater o cada persona perduda, tindrà a la vista, el codi del lloc concret, deixant enrere els noms tradicionals, que tot sovint estan repetits, en diversos pobles, o que poden portar a confusió si no es donen correctament, complicant la vida als serveis activitats.
Aquesta, és una bona iniciativa. La suma d’esforços d’ajuntaments – consell comarcal – conselleria d’Interior, permetrà fer un avenç notable en l’aplicació de les noves tecnologies, a uns serveis bàsics, fonamentals, com son els d’emergències.
Queda, un tema per resoldre, o més ben dit, per millorar substancialment. Els centenars i centenars de quilòmetres de camins rurals, necessiten un manteniment constant que els ajuntaments no poden assumir. Aquest any mateix, és un exemple de com es poden fer malbé, camins, arreglats quinze dies abans, per culpa de pluges intenses, que destrueixen la feina feta.

Fa anys que parlem de la necessitat que cada ajuntament rebi un import determinat, en funció de la seva superfície. Siguin cinc-cents o mil euros per quilòmetre quadrat, son del tot indispensables com per a poder planificar, el manteniment, la millora i l’adequació de cunetes, trencants i trams complicats, en formigó, i altres, en altres materials adients. Resolt, el primer tema de manera brillant, toca passar a aquest segon.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?