Tuesday, October 23, 2018

 

UNA TERCERA, SERIA LA BONA ? - art. Blogesfera socialista

UNA TERCERA, SERIA LA BONA ?
Algú creu que una tercera consulta, seria la bona ? Ho dic perquè els processistes, per distingir-los dels independentistes, que no sé ben bé què en pensen, reclamen una tercera consulta o un referèndum com cal . Vol dir que els dos anteriors no ho eren ?
Estem tant ficats, en un món paral·lel, en una dimensió desconeguda, o en un món irreal, que aviat ningú entendrà ningú. Se’ns havia dit que la consulta del 9 – N ( 2014 ) , havia estat una demostració del que realment pensava Catalunya. Es igual que el percentatge de participants fos molt inferior al 50 %, i que els paràmetres de supervisió i control, no passessin el més mínim nivell, però com que el resultat era espectacularment favorable, a les tesis dels convocants, ja n’hi havia prou.
Però, no. L’independentisme sempre necessita una nova barrera per saltar, un nou repte per assolir, un nou greuge per presentar batalla. I d’aquí, el pols a l’Estat i a la Justícia, per convocar una nova consulta / referèndum, per l’ 1-O ( 2017). Feta aquesta consulta, amb tots els conflictes que dia sí, dia també, ens mostren determinats mitjans de comunicació, ara resulta que tampoc s’accepta com a vàlida, o determinant. Deu ser que no hi ha dos sense tres, perquè tornem estar en la reclamació d’un nou referèndum, aquesta vegada, legal i acordat, segons els peticionaris.
Ara bé, algú creu que si fos possible, una tercera consulta / referèndum, seria acceptada com a bona ??? Depèn .... que vull dir ? doncs, que si el resultat fos favorable a les tesis dels convocants, la considerarien bona, i si fos desfavorable, la considerarien inadequada, no vàlida, a l’espera d’una quarta, una cinquena o sisena...fins que triomfessin les seves propostes. Aquí rau una de les grans febleses i contradiccions de tots els moviments separatistes arreu del món. I aquí rau un dels fonaments perquè cap país democràtic del món, tingui programat el dret a la separació d’una part del país, sinó es amb l’acord i participació de tots els seus ciutadans.
Molts independentistes al·leguen els casos de Quebec i Escòcia, com exemple de que s’han permès consultes.  El que ja no diuen ni expliquen és la situació actual, després de les consultes fetes, i és que ja no hi ha previsió de que se’n faci cap més. Perquè ? Doncs perquè els moviments separatistes son insaciables, inesgotables, en si mateixos. Si proposen una consulta, i no tenen el resultat esperat o desitjat, reclamen una segona, sota l’excusa de que la primera ha estat poc preparada, poc informada, poc divulgada ....i no ha permès copsar l’opinió real, de tots els ciutadans. I apa, preparem-ne una altra, al cap de 8 o 10 anys, i si aquesta no sortís bé, doncs, anem cap una tercera o una quarta. Cap país del món podria sobreviure a una inestabilitat constant i permanent de qüestionament del país, per decisió d’una petita part que es vol separar.
Dit això, els dos casos esmentats: Quebec i Escòcia, es varen fer en països amb una realitat constitucional i jurídica, radicalment diferent de l’espanyola, i amb tot, Canadà , va reaccionar amb una Llei de la Claredat, molt contundent sobre les condicions per una nova consulta, com per haver deixat fora , els separatistes, els quals han obtingut menys d’un 10 % dels vots, en les eleccions generals, del mes passat. Pel que fa Escòcia, que tant aviat diu que voldria fer una segona consulta, com se n’oblida, ja té clar que no hi ha cap previsió de cara el futur.

En resum. No hi ha cap país que contempli la seva desintegració, mitjançant formules en les que no hi participi tot el cos electoral. Pretendre partir una part, sense participació del tot, és inviable, però sobretot, és del tot impensable voler marxar del conjunt, sense un mínim d’acord intern. La realitat és tossuda, i ara i aquí, els independentistes son minoria dintre de Catalunya, i sino entenen aquesta realitat, aniran donant tombs i organitzant multitud de moviments i perfomances, fent perdre el temps i la paciència, a la majoria, però sense cap possibilitat de reeixir. En aquest punt estem, ara només falta que una part dels que han emprès el camí, se’n donin compte. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?