Monday, October 15, 2018

 

POSICIONAMENT EQUIP DE GOVERN, AL DOCUMENT DE REVIURE BORREDÀ.


POSICIONAMENT EQUIP DE GOVERN ,AL DOCUMENT – REVIURE BORREDÀ.
El dia 25 de juliol, a les 9.30, tingué lloc la reunió entre representants del col·lectiu Reviure Borredà, i l’equip de govern municipal. En aquella reunió es presentaren les conclusions de les reunions fetes, pel col·lectiu, per tal de donar-les a conèixer a l’equip de govern.
Estudiades i tingudes en compte, les propostes, reflexions i consideracions , efectuades en la reunió esmentada i les contingudes en el document entregat, volem fer tres consideracions prèvies.
Primera consideració.
Felicitem i encoratgem al col·lectiu de persones i entitats del poble, pel treball fet, i per mantenir-lo obert a noves incorporacions i propostes, en funció de les vicissituds futures. Sempre hi ha esdeveniments que obliguen a replantejar propostes fetes, o oportunitats per atreure’n d’altres.
I res millor, en un poble o ciutat, que trobar persones interessades i preocupades per l’esdevenir del municipi, per animar-les a participar de forma directa en el govern del poble. Com ja vàrem informar, estem a mig any de la convocatòria d’eleccions municipals, que tindran lloc el dia 26 de maig de l’any vinent. Es un bon moment per donar el pas, i impulsar o integrar-se en candidatures que facin possible, no només dur a terme les conclusions aportades, sinó moltes altres que poden sorgir en el futur.
Segona consideració.
La preocupació pel futur del poble, ha estat sempre la base de l’actuació dels equips de governs municipals ,d’ençà les primeres eleccions municipals de l’abril de 1979. Si es repassa la trajectòria de tots els mandats municipals es comprovarà el treball intens en dotar el poble d’infraestructures, equipaments i serveis que permetessin fer-lo atractiu i apte per acollir tota mena d’activitats, compatibles amb l’entorn natural i paisatgístic que tenim.
Es pot comprovar com la davallada de població va ser constant, per culpa de la crisis del tèxtil, fins arribar als 441 habitants de l’any 91. D’aquí, vàrem poder remuntar fins els 616 ,de vint anys després. Això fou possible impulsant el sector turístic, el de serveis, construcció, i forestal, mitjançant múltiples actuacions, en totes direccions.
Tercera consideració.
L’actual crisis demogràfica, és molt diferent a la viscuda en els anys 80 i 90. Entenem no hi ha solucions individuals, i per això Borredà està present en múltiples plataformes, fòrums i organitzacions, per impulsar polítiques globals que modifiquin la tendència dels darrers anys. La solució no serà individual, sinó col·lectiva.
Anys enrere, el despoblament dels pobles, engreixava la capital. Ara ni això. Per primera vegada, els 31 municipis de la comarca del Berguedà perden població. També Berga- capital. I el mateix passa al Ripollès o al Solsonès, les nostres comarques veïnes. I fins a prop de 600 municipis dels 947 que té Catalunya, estan perdent habitants. Només amb grans canvis, a nivell estatal, autonòmic i municipal, es podrà congelar la dinàmica, per a poder-la revertir, a continuació. Per això, valorem positivament el treball i debats tinguts, però ha d’haver-hi canvis substancials, en els nivells més elevats.
Es per això que batallem per un nou, gran i ben equipat polígon comarcal a Olvan. Oblidem la idea d’un polígon a cada poble. Posem les indústries en un punt cèntric i ben comunicat, i facilitem els desplaçaments. I per descomptat, salvem i impulsem activitats internes, en el municipi, com a via per mantenir activitats compatibles i atractives, pel producte o per la manufactura.
POSICIONAMENT EQUIP DE GOVERN .
En el transcurs de la reunió, entre els dos grups, vàrem deixar clares les nostres prioritats. Ens vàrem presentar a les eleccions municipals de 2015, amb un programa electoral ambiciós , però alhora realista.
El poble de Borredà, ens va atorgar la seva confiança majoritària, per setena vegada consecutiva, per la qual cosa, la nostra prioritat és no defraudar els nostres electors. La nostra prioritat és complir el programa electoral.  A dia d’avui, hem complert , aproximadament un 80% dels compromisos , i volem superar el 90 %. De fet, ho veiem possible, perquè tot hi haver-hi afegit alguns nous temes, mantenim el compromís de completar el programa, gairebé en la seva totalitat.
Es per aquest motiu, que hem entrat en la darrera etapa del mandat municipal, elaborant una llista de 23 temes que volem deixar tancats abans d’acabar el mandat. Les eleccions del 26 de maig, suposaran elegir nous candidats, i tenir nou equip de govern. El nou Consistori tindrà 4 anys per endavant, per gestionar els afers municipals, com millor cregui. I de fet, les conclusions dels treballs, poden servir com element a tenir en compte, en els programes electorals de les candidatures que es presentin.
En qualsevol cas, nosaltres tenim la prioritat del programa electoral. Com podreu veure, també adjuntem, el document elaborat el mes d’agost de l’any passat ( 2017) com a resum de meitat de mandat, i que fou repartit pel poble i penjat en el bloc de l’alcalde.
Aquest document conté accions i inversions per un import total de més de 5 milions d’euros, a emprendre en els propers deu o dotze anys. Aquest document serà actualitzat, dintre de 2 mesos, amb algunes noves actuacions que han aparegut darrerament, i serà repartit per tot el poble. Pretenem sigui una aportació molt realista de tot el que convé fer, en els propers anys, per posar al dia infraestructures, equipaments i serveis essencials, per donar compliment a les competències municipals.
EN RESUM.
Valorem i apreciem el treball realitzat pel col·lectiu Reviure Borredà. Observem i comprovem que hi ha un bon nombre d’actuacions que compartim en el programa electoral, o en les decisions de l’equip de govern, afegides per raons diverses, i ens comprometem a dur-ne a terme algunes d’elles, en el transcurs dels propers mesos.
Sobretot es tractarà d’aquelles que no suposen increment de despeses ( cal tenir present que estem en el segon semestre de l’any, amb un pressupost 2018, en plena execució, i que el pressupost 2019, tindrà unes característiques molt especials, perquè l’actual equip de govern finalitzarà les seves funcions el 15 de juny de l’any que ve).
Ara bé, tinguem tots clar que queden sis mesos efectius d’acció de govern. I que com equip de govern no modificarem , en allò essencial, el que tenim pendent d’executar del programa electoral. Sempre hem cregut que toca ser seriosos en el compliment dels compromisos assumits, i així ho hem fet, en tots els mandats.
I ara mateix tenim una llarga llista d’accions i gestions, en marxa, que suposen una àmplia, extensa i intensa dedicació de l’equip de govern per dur-les a terme.
Per acabar, reiterem l’interès per la feina feta, encoratjant a continuar-la, perquè pot servir de cara els programes electorals de les candidatures pel 26 de maig de l’any vinent.
Borredà, 3 de setembre de 20’18.
Per l’Equip de Govern, l’Alcalde, Joan Roma i Cunill







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?