Thursday, October 18, 2018

 

PETITS I SECTARIS - art. Blogesfera socialista

PETITS I SECTARIS.
En els darrers dies , s’han produït dos fets, als quals se’ls ha donat importància diversa, en funció dels interessos i afinitats dels mitjans de comunicació, però son símptomes de canvis profunds, en el concepte de la obertura i universalitat del nostre país, Catalunya. M’explico.
El primer fet rellevant, fou la desaparició d’una figura universal, en el món del cant, en la persona de Montserrat Caballé. Ningú, poc obviar ni relativitzar la seva importància perquè ha estat a primera fila , durant prop de 40 anys. Ha estat mundialment coneguda i reconeguda com una persona excelsa en la veu, i com una persona propera, quan se l’ha requerit per dur a terme, concerts destinats a col·lectius necessitats. Prou que ho sabem els qui l’hem coneguda i tractada, a l’hora de demanar ajut.
No s’entén el menysteniment del govern de la Generalitat, davant una de les principals “marques” de Catalunya. Cap càrrec institucional va passar pel tanatori, a diferència del govern central, representat pel Ministre de Cultura, i ja en el funeral, la presència de les institucions espanyoles, fou molt per sobre de les catalanes. La Reina Sofia, el president del Govern, el Ministre de Cultura, Delegada del govern.....
Pèssim missatge a la societat catalana, quan algú no es considerat “català de socarrel” o simpatitzant del procés. Montserrat Caballé, era ciutadana del món, catalana universal, espanyola sense complexes, i així ho havia manifestat quan algú havia pretès atreure-la cap a les seves files. Malament podem anar si es pretén fitxar la gent, no per les seves qualitats, sinó per les seves afinitats. L’obertura , la innovació, la universalitat , han estat factors de la “marca” Catalunya des de sempre. Que ningú pretengui fer-nos petits i sectaris.
Un segon fet rellevant, fou l’absència de càrrecs institucionals, en el sopar de concessió del Premi Planeta, el més important de les lletres castellanes a nivell mundial. Fins i tot, el menyspreu va arribar al punt d’haver anunciat la presència de la Consellera de Cultura, i no haver-hi comparegut. Doble menyspreu.
Sembla ser, que en aquesta estratègia infantil, que impera en alguns nivells del govern català, d’aquesta manera es vol “castigar” a totes les empreses que varen marxar de Catalunya, durant el període d’inestabilitat i inseguretat del mes de setembre de l’any passat. Es a dir, en comptes de facilitar encontres i suavitzar tensions, han optat per incrementar-les . Una bona mostra de la inoperància i mediocritat d’un govern.
Però, és que parlem de la pèrdua progressiva de la capitalitat mundial de l’edició en castellà. I vull recordar que, ara i aquí, hi ha 500 milions d’hispano parlants a tot el món. Una xifra immensa que ens situa al capdavant d’un imperi lingüístic, que si no cuidem, el perdrem per sempre. Amb fets com els d’aquesta setmana, anem per aquest camí.

Si a tot plegat hi afegim el comportament divagador, dubitatiu i caòtic de l’ajuntament de Barcelona, tenim el còctel perfecte per perdre un lloc de privilegi, a nivell mundial. Durant anys, uns prohoms aixequen una ciutat i un país, i uns mediocres, es dediquen a tirar per terra tota la feina feta. Es hora de pensar en emprendre els canvis necessaris per acabar amb tanta estupidesa.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?