Friday, October 19, 2018

 

DE PARTIT, A SECTA - art REgió 7


DE PARTIT, A SECTA.
Estem immersos en una dinàmica , plena de conviccions, fermesa, inflexibilitat i afirmacions contundents, tinguin a veure o no, amb la realitat. Em refereixo a bona part dels impulsors, defensors i participants en el procés independentista. No val la pena intentar discutir, reflexionar o debatre, sobre les accions dutes a terme, i els resultats obtinguts, perquè estan en una altra òrbita. Van a la seva, i al final, es produeix un diàleg de sords, que no produeix cap avenç, al contrari, va crispant als discrepants, fins el punt de convertir la conversa, en una cridòria o en monòlegs, sense cap possibilitat d’encontre.
Dona la impressió d’existir dues realitats paral·leles, sense possibilitat de trobar-se en cap moment ni lloc. A cada afirmació d’un conversador, apareix una resposta “de manual”, tingui a veure o no, amb el tema tractat. Posem alguns exemples per facilitar el que vull dir.
Els processistes, insisteixen en que no hi hagué cap vulneració de la legalitat, en els fets del 6 i 7 de setembre de l’any passat. Si se’ls enumera la quantitat d’informes emesos pels lletrats del Parlament, per la Comissió Jurídica Assessora, pel propi Tribunal Constitucional...la resposta és ben senzilla. Bé, si volien canviar les coses i tirar endavant, calia trencar amb la legalitat, però no passa res ¡¡¡ Home, sí que passa. Només faltaria que no fos delicte, carregar-se el Reglament del Parlament, vulnerar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia.
Continuem. Vist que per ells no hi hagué delicte, no és lògic hagin intervingut els tribunals. A més, consideren els tribunals espanyols, tots ells, manats pel PP, i sinó pel PSOE. Ja està. No creuen en cap jutge just ni honest, ni objectiu. Tots estan a les ordres de l’Estat, i l’Estat és el PP o el PSOE, o tots dos plegats. I ells volen venjança, no justícia... Si se’ls hi diu que si fos així, no s’entenen sentències tant dures i contundents contra alts càrrecs del PP, ni com ara hi ha obert algun procès contra el PSOE, o fins i tot sentència, contra algun membre proper a la Casa Reial...això son casos aïllats. Son excepcions, a la regla. La realitat és que tots van contra Catalunya, i contra els independentistes...
Tampoc accepten efectes del procés, com la marxa de milers d’empreses, i ciutadans de peu, que varen treure els comptes d’aquí, per portar-los cap a llocs, més segurs. Això, per a ells son invencions, estratagemes de Madrid, o maniobres orquestrades per organismes estatals d’obscur passat. I si l’ Agència del Medicament Europeu no va venir, va ser perquè Madrid ho va propiciar. No volien que vingués a Barcelona, i li varen dir que busqués una altra ciutat.
A falta d’un adversari tant fàcilment odiós com el PP, ara es dediquen a anar contra el Rei, considerant que el 3 – O, va pronunciar un discurs impensable, increïble , totalment fora de lògica. Consideren que hagués hagut de fer com el president Torra que elogia els CDR’s pel matí i els hi envia els Mossos d’Esquadra per la tarda...
En fi, s’ha creat un món paral·lel, dintre del qual no es vol saber l’autèntica veritat, ni reflexionar sobre els fets passats, els enganys i falsedats inventades. Els propis membres dels partits independentistes, han passat de membres d’un partit, a membres d’una secta, dintre de la qual no es discuteixen els temes, ni es posen en qüestió. Es creuen i prou. Son com actes de fe, que es van repetint de memòria, amb frases fetes, i expressions inventades per parar qualsevol cop. Ells tenen la veritat, i la resta de mortals, sinó la comparteixen, son mentiders, envejosos, o espanyolistes, que ve a ser gairebé el mateix. El que s’ha fet, s’havia de fer, i sinó ha sortit bé, és perquè ningú s’esperava una resposta tant contundent de l’Estat, que ha utilitzat totes les males arts, per fer fracassar el procés. El procés estava prou ben planificat, però ja arribarà el moment de la victòria. Sinó és d’aquí uns mesos, serà d’aquí uns anys, i sinó el segle vinent. No tenen pressa, ja estan acostumats a les adversitats, des del 1714 que hi fan front....El que diem, s’ha passat de les idees de partit, a les d’una secta, amb tot el que significa de manca de reflexió, crítica i obertura d’idees i pensaments. Costarà sortir-ne.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?