Wednesday, September 05, 2018

 

LA DIADA, SEGRESTADA - art. Blogesfera socialista


LA DIADA, SEGRESTADA.
Recordo els grans equilibris fets, durant anys i anys, entre tots els partits, per tal de poder celebrar la Diada, tots plegats. Es consensuava el discurs davant el monument a Rafel Casanova, en tots els municipis, pactant torn rotatori d’intervencions, convidant a entitats, clubs, associacions, i particulars a dipositar un ram de flors, i cantar al final de tot, l’himne nacional, envoltats de senyeres...
Aquestes son imatges del passat, que no sé si tornaran, de tantes destrosses com s’han produït en el imaginari col·lectiu. Els partits independentistes s’apropien de les festes, celebracions, commemoracions, símbols i banderes, al seu gust i interès, deixant clar que qui mana, en aquests temes i circumstàncies, son ells, i la resta que es busquin la vida allà on vulguin. Ni son convidats i se’ls espera.
El tant reclamat i aclamat eslògan d’UN SOL POBLE, ha donat pas a la separació entre independentistes i constitucionalistes, amb greus acusacions als darrers , respecte de la seva catalanitat. La separació, contra la qual es va batallar durant el franquisme i la transició, resulta que es va fent visible i real, durant el processisme.  Una autèntica contradicció, perquè afebleix clarament el potencial de tot el nostre país.
La propera Diada, confirma els pronòstics de divisió i separació, trencant totalment amb la dinàmica d’anys enrere. Els independentistes volen estar sols en la celebració, sigui a l’hora de fer ofrena davant el monument a Rafel Casanova, o en el lloc habitual, en municipis que no en tenen,  sigui, organitzant una nova manifestació a Barcelona, repetint eslògans i crits, que de tant repetir, han quedat totalment obsolets.
La gent està cansada , esgotada de tantes crides a participar en actes que no tenen cap sentit ni busquen cap sortida a la situació que vivim. No es pot repetir el que ja ha fracassat, ni es poden improvisar proclames , buides de contingut. Les entitats i partits independentistes tenen grans problemes per mobilitzar la gent, perquè la seva credibilitat va de baixa. Només falta llegir articles, i llibres que acaben de sortir, per comprovar la improvisació, les falsedats i mentides dites en els temps passats, respecte de les possibilitats de tirar endavant el procés cap a la independència.
A més, el canvi de govern a Madrid, els ha deixat amb un competidor molt més complicat que el PP. Ja no poden al·legar mals tractes, faltes de respecte, falta de diàleg, ni ganes de resoldre el conflicte. Pedro Sánchez té clar com han de ser les relacions Madrid – Catalunya, i com d’important és mantenir sempre vies de diàleg, encara que aquí no les vulguin.
La llàstima és tenir un president, incapaç de presidir, mancat d’autoritat i experiència com per saber portar la nau a port, i un conjunt d’acompanyants que no s’atreveixen a plantar cara a la situació, trencant amb el passat. Anem, doncs, cap una nova Diada, amb les dues parts del país d’esquena, per no dir enfrontades. Si algú creu que és millor així, que com les celebràvem , anys enrere, no és conscient del mal que produeix.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?