Wednesday, September 19, 2018

 

EL PARLAMENT, EMPANTANAT, DESACREDITAT I PARALITZAT- art. Blogesfera socialista

EL PARLAMENT, EMPANTANAT , DESACREDITAT I PARALITZAT.
A la vista de la situació del Parlament, el  prestigi que li havia donat els anys de la República ( de la autèntica, no la inventada), dels anys d’exili ( autèntic, no inventat), i dels seriosos i eficients anys de treball de les vuit primeres legislatures, ha donat pas, a un autèntic desgavell i caos, portant-lo a les cotes més baixes de descrèdit i ridícul.
Els qui vàrem ostentar l’honorable càrrec de diputat, haurem de precisar els anys en que vàrem exercir, per distingir-los dels qui en son ara, per evitar comparacions. Ens han desfet el Parlament, ens l’han empantanat, desacreditat i paralitzat, fins el punt que no hi ha cap seguretat que pugui tornar a obrir el proper dilluns dia 2 d’octubre, tal com s’havia promès, setmanes enrere, en plena batalla entre Junts x Cat, i ERC, respecte com donar compliment a la suspensió de 6 dels diputats.
La situació és kafkiana, i demostra el grau d’enfrontament entre Junts x Cat i ERC, de manera que la paràlisis de la Mesa del Parlament és total, i d’ella se’n deriva la del govern de la Generalitat, amb absoluta inoperància d’un president Torra, que depèn més del fugitiu Puigdemont, que de cap altre . El resultat: tot parat, tot congelat, tot a l’espera de que algú mogui fitxa, i es pugui reprendre l’activitat. Increïblement cert.
Què passa en el Parlament ? Doncs, que la suspensió de càrrec de 6 dels diputats , imputats per delictes de rebel·lió, ha comportat que no se’ls pagui el sou, i no puguin votar. Per tant, la lògica portaria a que fossin substituïts pels següents de la llista, com es fa en casos com aquest. Ah no, en aquest cas, Junts x Cat, diu que 5 pleguin però Puigdemont ha de continuar. Es un cas excepcional, i se li han de concedir condicions especials...encara que vulnerin la llei. Així, estem.
A cada reunió de la Mesa, batalla campal entre uns i altres, amb els representants de la oposició : Cs i PSC, avisant que no permetran cap vulneració del reglament ni de les lleis, per enèsima vegada. Així , doncs, res més insegur que obrir el Parlament el dia 2, per a poder fer el Debat de Política general el dia 3. No es pot dur a terme, a no ser que el govern accepti perdre totes les votacions posteriors, per no disposar del vot de 6 dels diputats suspesos.
La situació és greu perquè de la decisió que prenguin els membres de la Mesa, se’n poden derivar actuacions davant del Tribunal Constitucional, sí, però també a nivell penal, amb noves imputacions greus per vulneració de la legalitat, i actuacions de desobediència davant resolucions judicials. El president ha de tenir clar el que s’hi juga ell, però sobretot el que s’hi juga la principal institució del país.

Es increïble, en un país democràtic, tenir el Parlament tancat, durant mesos i mesos, i a l’hora de tornar obrir, no haver resolt cap dels motius pel qual es va tancar. Francament, fa vergonya comparar aquest Parlament, amb el que havíem vist, anys enrere. Si els independentistes creuen que aquesta és la millor via per actuar, demostren clarament la necessitat de portar-los a la oposició i deixar viu lliure als qui volem que funcioni, respectant sempre i en tot moment la legalitat vigent. Tot està empantanat, cap pronòstic es pot donar , de cara els propers dies. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?