Monday, September 17, 2018

 

DESACREDITAR-HO TOT.- art. Nació Digital Solsona


DESACREDITAR- HO TOT.
Compte amb les perdigonades , a tort i a dret, perquè el missatge que s’envia a la societat, és de que la llei, les normes, els reglaments, i fins i tot els títols, es concedeixen, no en funció dels mèrits, sinó del nom, o del càrrec. Fatal, continuar per aquest camí, però alguns , a falta d’idees pròpies, o per ànsies d’atropellar qui tenen al davant, no paren en les armes a utilitzar.
Es vergonyós, convertir una cambra parlamentària, en una mena de pati de col·legi, amb acusacions sense fonament, amb crits i gestos, impropis de diputats, i amb exigència d’explicacions sobre temes que res tenen a veure amb la vida parlamentària. Més ben dit, en la feina parlamentària.
Embrutar-ho tot, sospitar de tot i tothom, comporta una paràlisis de la tasca quotidiana i envia cap a l’exterior la imatge d’un país, molt poc seriós. Si la política espanyola, ja tenia un greu problema, ara hi fiquem la serietat de les universitats, precisament en un país elegit molt majoritàriament pels estudiants amb beques Erasmus, o d’altres de similars.
La falta de responsabilitat d’alguns dels líders, és clamorosa i no seria permesa en les democràcies més consolidades. Si algú té proves sobre irregularitats en els títols acadèmics que porti el tema davant dels tribunals i que siguin ells els qui dictaminin, de manera ràpida i contundent. Sóc partidari de crear una línia d’actuació urgent, per casos com aquests, per evitar allargar durant anys, les sospites o incògnites.
Jo mateix vaig ser objecte d’investigacions sobre la meva titulació acadèmica, o sobre l’autoria de tres llibres d’ensenyament de l’espanyol a estrangers, o de parlar diversos idiomes. Alguns creien haver trobat el punt feble per guanyar al carrer, el que havien perdut a les urnes. El problema el varen tenir quan els hi mostres tot, de manera ràpida i contundent, i queden totalment desarmats, i en el més gran dels ridículs.
Però, no sempre funciona així. Ara mateix ho veiem amb el president del govern, el qual tot i haver publicat la tesis doctoral, alguns pretenen avaluar-la de nou, convertits en una mena de tribunal, de segon o tercer grau....la irresponsabilitat és absoluta, perquè fan planar el dubte sobre tot el món universitari, al qual li costarà molt de recuperar el prestigi, i la credibilitat. Estan obligats a ser més transparents, contundents i vigilants que mai.
Dit això, algunes coses greus han fallat a nivell d’inspecció i supervisió de titulacions. Xiringuitos com els de l’ Institut , lligat a la Rei Joan Carles, haurien d’haver estat descoberts, castigats i tancats. I ara, toca fer una revisió complerta de tot els itineraris, com per enviar de cara a fora, que el rigor i la serietat, son marques de la casa. De totes les cases universitàries.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?