Thursday, September 27, 2018

 

D'AQUÍ 20 O 30 ANYS, art. Blogesfera socialista


D’AQUÍ A 20 O 30 ANYS.
Costa de seguir el guió bipolar de l’ex president Puigdemont, a l’igual que la transmissió que en fa el seu president – adjunt a Catalunya,  Quim Torra. Ens llevem cada dia amb noves declaracions, més fetes per seguir apareixent en les pàgines de diaris, que no pas perquè aportin novetats.
Entre tots, han aconseguit crear una república imaginària, amb actes i accions imaginàries, que només alimenten els més fervorosos seguidors, imbuïts d’una fe cega, vers uns personatges que no tenen cap contacte amb la realitat del país ni en la internacional.
Fa pocs dies, a preguntes d’un periodista, el fugitiu Puigdemont manifestava que Catalunya podia ser independent d’aquí a 20 o 30 anys, i per tant, no creia hagués de passar-se tota la vida , fora del país ¡¡¡¡ Sorprenent, en boca de qui havia promès la independència en 18 mesos, però encara més sorprenent el silenci dels partits independentistes, davant aquestes declaracions. Ja no sé si és que no l’escolten o li fan un buit, sabedors que viu en un altre món, en una altra realitat, tot i no gosar dir-ho obertament.
Ara, acaba de sortir un llibre, de la seva mà, fruit de les converses amb un periodista belga, que porta per títol: La Crisi Catalana – Una oportunitat per a Europa. Vaja, torna a creure que tothom està pendent del que fem per aquí, i a la més mínima oportunitat creu que intervindran per resoldre el conflicte i fer la feina que ell no ha sabut resoldre. Aquí tenim una altra prova de l’allunyament físic i mental, de la realitat.
Però bé, on estem ara ? Es fa difícil explicar la situació real del país, perquè la del govern és molt intricada i impossible de descriure en poques ratlles. No tenim un govern, pròpiament dit. Tenim una colla de consellers i conselleres, que actuen de forma autònoma en les seves seus institucionals, sense un lligam entre elles, sense un pla de govern conjunt, ni uns objectius clars de cap on anar.
Es com una mena de pollastre sense cap que corre , sense saber cap on anar. La increïble incapacitat del president Torra per coordinar i encapçalar el govern, produeix la sensació d’un òrgan decapitat , improvisant accions i mesures , a cada moment, però sense tenir resposta ni previsions de cara el futur immediat. Sobreviuen , vegeten, a l’espera que alguna cosa passi que posi ordre a la situació.
Les distàncies entre Junts x Cat i ERC es van ampliant, fins el punt de que no es parlen entre ells, o directament entren en confrontació, en organismes, institucions i en el mateix Parlament de Catalunya, o en el Congrés de Diputats.
Sembla que finalment el Parlament tornarà a obrir la setmana vinent, posant sobre la taula el conflicte dels 6 diputats empresonats o fugitius, amb una proposta poc clara, després de dos mesos de discussions entre els dos partits de govern. Veurem com acaba la cosa. O pleguen tots, o continuen , delegant el vot en un altre diputat. Ni en això han estat capaços de posar-se d’acord. El preocupant de tot plegat és que no tenim govern efectiu, en un moment de gran necessitat de política, en majúscules.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?