Friday, August 10, 2018

 

SI QUEDA SENY..., EL 17, TOCA PENSAR EN LES VÍCTIMES - art. Nació Digital Solsona


SI QUEDA SENY...EL 17, TOCA PENSAR EN LES VÍCTIMES.
S’estan duent a terme, els preparatius per a la commemoració dels atemptats terroristes del 17 d’agost de 2017. Just fa un any, Catalunya patí el pitjor atemptat terrorista ,de caire yihadista, amb el resultat de 16 morts, entre els quals dos nens, un de 3 anys i l’altre de 7, i 152 ferits, sumats els de les Rambles de Barcelona i els de Cambrils. A aquestes xifres cal afegir-hi la mort de 8 dels terroristes, i 2 de ferits.
Aquests dies, es van repetint les imatges d’aquell dia, i es van coneixent detalls dels atemptats, protagonitzats per alguns joves de Ripoll, a les ordres d’un Imam, que com us podeu imaginar va suposar una sorpresa i un trasbals immens, en una petita ciutat en que tothom es coneix.
Però, el greu del cas, és que buscaven una mortaldat molt més elevada, pensant en llocs encara més concorreguts com la Sagrada Família, el Camp Nou, o altres escenaris de grans concentracions de persones. L’explosió de la fàbrica d’explosius en que havien convertit un xalet d’Alcanar, els va obligar a improvisar, i a atemptar per via d’atropellament, en comptes d’utilitzar explosius.
Es lògic, commemorar una tragèdia com aquesta, en el lloc dels fets, i fer-ho amb la ràbia continguda, però el cor serè . I és lògic comptar amb la presència de les més altes institucions de l’Estat i de Catalunya i les ciutats de Barcelona i Cambrils.
Preocupa, veure i sentir comentaris sobre qui hauria o no hi hauria de ser. Si en un tema queda clar el protocol a seguir, és en casos com aquest, en que tot el país, tot el món, es va sentir atacat i trasbalsat. El món ens va mirar, i el món ens tornarà a mirar. Si queda una mica de seny, és impensable buscar conflicte i confrontació per la presència del Rei, o de qualsevol altre membre del govern central, de la Generalitat, de l’estament judicial o de les forces de seguretat.
El dia 17, és un dia per pensar en les víctimes, per retre homenatge, i per reflexionar quan de mal poden fer, uns poques persones fanatitzades. I com de vigilants hem d’estar davant situacions i comportaments que considerem sospitosos. Per tant, confiem i esperem , ningú surti d’aquest guió.
I és que sempre hi ha algú que busca com trencar la convivència, com buscar el conflicte, on només hi ha d’haver consens, contra la violència. Cada dia van apareixent propostes, iniciatives, idees ...per trencar l’harmonia institucional. Es curiosa la derivació de l’enfrontament i el conflicte contra la casa reial, a falta d’un PP que semblava justificar-ho tot. Amb un govern central, radicalment diferent, alguns creuen que el millor és derivar la protesta contra el Rei.
Seria un greu error, i una afrenta a totes les víctimes , organitzar algun acte de protesta o de rebuig, a qualsevol dels càrrecs institucions presents, de l’Estat o de la Generalitat, de la Justícia o de les forces de seguretat. Aquest dia, s’ha de demostrar unitat i harmonia, contra l’enemic comú: el terrorisme.  Si queda seny...el dia 17, toca pensar només en les víctimes.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?