Thursday, August 16, 2018

 

MISSA NOCES D'OR , MN MELITÓN TUBAU - BORREDÀ


MISSA DE CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS DE SACERDOCI , DE MELITON TUBAU.
En el dia d’ahir, 15 d’agost de 2018, festa de la Patrona de Borredà, la Mare de Déu de la Popa, tingué lloc, la Missa de celebració dels 50 anys de sacerdoci del fill de Borredà, Melitón Tubau, el qual passa a assolir la merescuda posició de jubilat.
En una església, amb una molt bona presència de persones del poble i de fora,  Mn. Melitón va celebrar la seva darrera Missa, com a rector de la Parròquia. Va acompanyar la celebració la Coral de Borredà, tot i estar de dol, per la pèrdua d’un familiar directe del seu director, però varen voler compartir un dia tant especial, malgrat aquesta dolorosa circumstància.
Es varen produir diferents moments emocionants, però va ser en el sermó, el punt culminant per l’explicació detallada de com un jove Melitón, decideix encaminar la seva vida cap al sacerdoci. Un sacerdoci arrelat a la terra, compromès, i estretament lligat a la classe obrera, i als més desvalguts.  De sempre, Mn Melitón ha estat un vers lliure, dintre de l’església catòlica. Ha actuat com millor ha cregut, i ho ha fet, tenint com a reptes, el compromís, la coherència i la valentia. I per descomptat, la feina, intensa i extensa en multitud d’aspectes.
Fins ara mateix, tenia 14 parròquies a les seves mans, i en el recordatori entregat, hi figura la llarga llista de parròquies en les quals ha servit. Totes elles guarden un excel·lent record de la seva tasca i el seu compromís.
En reconeixement a la seva dedicació, es varen recollir diners per a comprar diverses ofrenes que serviran pels oficis religiosos de la parròquia de Borredà. Ahir els va mostrar, i els va agrair. La seva intenció és establir-se a Berga, i de ben segur, podrà cobrir algun ofici, en alguna de les parròquies, quan així se li requereixi.
Al final, amb els cants de la Coral de Borredà, i el petó i salutació a la imatge de la Mare de Déu de la Popa, es tancà l’ofici, convidant els assistents a un piscolabis a l’entrada de l’església, i rebé un obsequi de l’ajuntament, amb el desig d’una llarga i saludable jubilació.

Borredà, 16 d’agost de 2018.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?