Thursday, July 19, 2018

 

FINS QUAN SENYORS ...? - art. Blogesfera socialista



FINS QUAN SENYORS ...?
Si algú tenia algun dubte sobre en quines mans estem els catalans, ho pot començar a comprovar. De fet, el que passa ara, és la crònica d’uns esdeveniments anunciats, sis anys enrere, quan Artur Mas, va decidir emprendre la ruta cap a “terres ignotes”. Ara, ja sabem què son les “terres ignotes”, i les seves conseqüències.
L’astúcia i l’estratègia anunciades, com a factors que havien de guanyar, les males arts i la democràcia ,de baixa intensitat ,del govern central, ha donat llum a tota mena d’artefactes , en un procés que passarà a la història per les seves improvisacions, falsedats, presses, interpretacions, manca d’autocrítica, ...i mediocritat extrema dels seus protagonistes, alguns d’ells amb un ego, sortit de mare, que produeix i produirà molts més ridículs, a nivell mundial.
Com ex diputat , durant quatre legislatures, en el Parlament de Catalunya, sento una vergonya immensa davant les imatges, i les decisions de la Mesa, i del conjunt de la Cambra Catalana. Ahir, varem veure una nova edició del que dic, en forma de decisions esperpèntiques que mai un Parlament seriós, pot viure.
No es pot convocar Ple, sense haver aprovat prèviament , la Mesa del Parlament ,un ordre del dia, amb tots els ets i uts. No es pot produir un empat, en una Mesa de 7 membres, amb la paradoxa que dos dels seus membres, del mateix grup parlamentari, votin diferent. I encara menys, es pot suspendre un Ple, quan tothom està ja convocat i present...els qui volien donar lliçons de democràcia i d’autogovern, ens l’estan destrossant.
Fins quans senyors/ es, representants del poble català, faran servir el Parlament com a lloc pel seu pim – pam – pum, personal o partidista ? El prestigi de Catalunya, adquirit, al llarg de la seva història, i molt especialment ,arran els primers dies de la Transició, està per terra. Estem reproduint imatges i fets, esbombats per tota la premsa mundial, de forma similar a la de cambres legislatives, de països del tercer món. Però, més greu encara, tenim un govern que no governa, ocupat i preocupat en les lluites internes, en comptes de voler atrapar el temps perdut. I recordem el calendari recent.
Eleccions el 21 de desembre de l’any passat. Constitució del nou govern, el dia 2 de juny d’aquest any. Parlament inactiu durant mig any, per no disposar de govern, i no poder exercir les competències que li atorga l’Estatut d’Autonomia, i ara que té govern, no governa, conseqüentment el Parlament, tampoc pot actuar segons li pertoca.
I ahir, després d’un Ple que no va ser-ho, esgotats per tanta lluita estúpida i inútil, se’n van de vacances fins a finals de setembre o principis d’octubre. No sé si el trencament d’ahir, entre els dos partits independentistes, fou teatre o simple desgavell, per no saber cap on anar ni cap on tirar, però el mal sobre les institucions d’autogovern és terrible. No hi ha lideratge,ni en el govern , ni en el Parlament, de manera que estem vegetant, sota la influència d’un personatge, fugitiu, ego cèntric, i carent de sentit de país i d’estat, que s’ha cregut redemptor o il·luminat per conduir el país cap objectius desconeguts.

I van, i el segueixen, com un nou messies , uns quants fidels que li deuen el càrrec i sou, molt més importants que la resolució dels problemes dels ciutadans de Catalunya. Fins quan senyors ....? No esperin gaire a tallar d’arrel aquesta etapa, no sigui que prenguem tots mal. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?