Wednesday, June 20, 2018

 

RESPOSTA AL MONJO DE MONTSERRAT- J.M BAUSSET- art. Nació Digital Solsona


AL MONJO DE MONTSERRAT, JOSEP MIQUEL BAUSSET.
El procés independentista, no deixa de donar sorpreses, tot i el reconeixement per part d’una de les protagonistes,la ex consellera Clara Ponsatí, que de fet es tractava “d’una partida de pòquer, en la qual el govern català, anava de farol”. No semblen “ de farol”, els danys produïts per aquest procés, a nivell de trencament de la societat catalana, pèrdua d’empreses, desprestigi de les institucions catalanes, ampliació del desafecte entre Catalunya i Espanya, i en definitiva, greus perjudicis per a tots, a nivell individual i col·lectiu.
Dic això, davant l’increïble article aparegut a Regió 7, el passat dissabte dia 16 de juny, signat pel monjo de Montserrat, Josep Miquel Bausset, arran de la visita que li varen fer l’esposa i la mare de l’ex conseller d’interior, Joaquim Forn. Es poden compartir les opinions de tristesa i dolor per l’allunyament i per estar en presó, però que un monjo de Montserrat, afirmi l’existència de presos polítics, o que culpi l’Estat, de la seva situació , resulta sorprenent.
Transcric alguna de les seves frases, “ Un Estat que empresona gent pacífica, em recorda el salm 57 quan denuncia els qui, en comptes de fer justícia, maltracten els justes” “Sabeu què es fer justícia, poderosos ? ¿Sentencieu entre els homes amb raó ?”. Puc continuar, però ja es pot veure per on van les coses.
Un Monjo de Montserrat, acusa l’Estat, d’empresonar gent justa, pacífica que no ha comés cap delicte, per tant, se suposa que el Jutge i el Tribunal que ha tirat endavant l’acció judicial, son injustos i per tant, actuen FORA DE LA LLEI. De fet continua “ Si l’Estat mostra la seva inhumanitat empresonant persones que tenen tancades 16 hores al dia a la cel.la, encara es mostra més inhumà castigant lels familiars dels presos polítics que han de fer centenars de quilòmetres per veure els seus fills o filles, els seus pares o mares o les seves parelles”.
Com es pot veure, a Montserrat, no s’estudia la separació de poders, ni s’imaginen l’existència de la justícia com un dret i un deure , per garantir la convivència entre ciutadans. No sembla vigent, l’existència del Codi Civil, ni de l’Estatut d’Autonomia o la Constitució. Ell ja ha resolt que és l’Estat el que actua, i ho fa sense cap base legal. Per ell a Catalunya , ningú ha vulnerat les lleis , i per tant ningú ha de ser portat davant la Justícia.
Els perjudicats per unes decisions i actuacions que “anaven de farol”, no tenen cap dret a la Justícia, i per tant, tots els protagonistes haurien d’estar lliures i sense cap mena de càrregues ni càstigs pels danys causats. No considera que ningú hagi patit perjudicis, i per tant, l’Estat, actua injustament. S’afegeix a tots aquells que consideren l’Estat, com una mena d’organisme pervers, sense acceptar que l’Estat som tots, i que l’Estat té unes eines per garantir la convivència i l’estat de dret, que son la norma essencial per garantir els drets i deures de tots els qui en formen part.
Sorprenent article, i sorprenent afirmació de que Montserrat acull a tothom i per tant, suposadament, un lloc privilegiat pels d’una part del país. Els altres, els deu considerar esgarriats, o perduts en els llimbs de la confusió i el poc amor al país. Francament, tota una lliçó d’equidistància i respecte per l’estat de dret. Demanaré què en pensa el Pare Abad.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?