Tuesday, June 19, 2018

 

DIETES DE TRANSPORT - SENSE MOURE'S - art Nació Digital Solsona


DIETES DE TRANSPORT, SENSE MOURE’S . PETICIÓ AL PARLAMENT DE JUNTS X CAT.
Com ex diputat, ja no m’estranya res del que veig, llegeixo o escolto. Tot és possible, tot és imaginable, en el Parlament de Catalunya que s’ha convertit en una caixa de sorpreses, i ha perdut tota la serietat i dignitat que havia tingut.
A ningú li estranya que el President faci servir els lletrats com a advocats particulars per veure si presenta o no , denúncies, querelles o recursos contra el govern central, el tribunal suprem o al propi Tribunal Constitucional. Que totes acabin a la paperera no li deu semblar malament perquè no escarmenta i continua volent tenir un protagonisme que per si mateix no té.
Trista manera d’actuar perquè sembla no donar-se compte del desprestigi en que posa el Parlament, quan l’utilitza com eina política per anar contra el govern central, o pitjor encara, contra decisions de tribunals. Tenia l’esperança que l’experiència pel vist de l’anterior presidenta faria modificar el seu comportament, però l’afany de protagonisme el fa caure en actituds prepotents , totalment contràries a la figura d’un President institucional.
Però, anem al gra. El que avui m’ha fet saltar de la cadira, ha estat la informació , mitjançant la qual el grup parlamentari de Junts x Cat, la candidatura de l’ex president Puigdemont, exigeix al Parlament que pagui dietes de transport als diputats presos o fugits. Es a dir, demanen que tant Puigdemont, com Sánchez, Rull i Turull, cobrin el sou de diputat, i a més, les dietes que es paguen per desplaçaments pel territori. Sí, sí, heu llegit bé. Volen cobrar dietes de desplaçament, encara que no es moguin ni vagin a les sessions parlamentàries. Que no hi puguin anar, és un altre tema, però és inimaginable cobrar per unes despeses que no tenen.
M’explico. Els diputats tenen, un sou base, igual per a tots, i després uns complements en funció dels càrrecs que ostenten en el Parlament, sigui perquè presideixen alguna Comissió o perquè son membres de la Mesa, o tenen altres càrrecs. A tot plegat, s’hi ha d’afegir les dietes per desplaçaments, lògics per raó de mobilitat , en funció del lloc on es resideix. El Parlament va establir tres àrees, segons distància a la Cambra Catalana, de manera que hi ha un primer cercle, similar a l’àrea metropolitana de Barcelona, una segona àrea, fins un centenar de quilòmetres de llunyania, i una tercera, per als més allunyats.
En el meu cas, en els anys de diputats estava en aquesta tercera àrea perquè vivia a més de 125 quilòmetres de la capital. A part del quilometratge per anar de casa al Parlament hi afegia milers de quilòmetres per a complir amb les funcions de diputat , adscrit a la Catalunya Central.  De fet, habitualment feia uns 4.500 quilòmetres al mes, i havia de canviar de cotxe, cada quatre anys. Doncs bé, en aquestes circumstàncies, és lògic tenir dietes de desplaçament, però que Junts x Cat, demani pagar dietes, a diputats que estan a la presó, o fugits a l’estranger, és increïble.
De fet, el silenci d’ERC és immens. No han dit res, ni han fet una proposta semblant, perquè deuen imaginar el mal que causa, a una ciutadania que es va informant de totes les extravagàncies fetes durant el procés, quan tot “anava de farol”. I que ara alguns vulguin cobrar per no moure’s, supera l’inimaginable i deixa la política en molt mal lloc. Cada dia que passa comprovem la distància entre la realitat i la imaginació que impera en una part de Junts x Cat, que va realment per lliure. M’agradarà veure què hi diu el president. En pocs dies tindrem la resposta, i segons quina sigui, un nou motiu de revolta.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?