Saturday, June 23, 2018

 

AQUEST BLOG, HA ASSOLIT LES 100.000 VISITES -


EL BLOG, HA ASSOLIT LES 100.000 VISITES.
Aquesta setmana, el blog que conté tots els meus escrits des del desembre de 2005, ha assolit les 100.000 visites. Ho considero un repte i un honor que tantes persones hagin obert aquestes pàgines per llegir el seu contingut. En total, hi figuren 2.701 escrits, procedents de la darrera etapa de Diputat al Parlament, pel PSC, i després , escrits com alcalde, com dirigent del partit socialista, o com a simple articulista, que li agrada reflexionar sobre multitud de temes que veu en la seva vida quotidiana.
No va ser fàcil, entrar en la via electrònica, perquè durant molts i molts anys, m’havia acostumat a teclejar tota mena de màquines d’escriure, a una velocitat raonablement alta, gràcies a les lliçons que havia pres, en una acadèmia mecanogràfica, de Barcelona.
Tard o d’hora calia fer el salt, i no era lògic escriure, i posteriorment que algú hagués de repicar tot l’escrit per a poder-ho enviar a diaris, revistes, o a d’altres administracions. Fou gràcies a un curs de formació, organitzat pel Parlament de Catalunya, com vaig perdre la por als ordinadors, i em vaig endinsar en aquest món, sense arribar a ser cap llumenera. Simple qüestió pràctica per a mi, i el meu entorn. De totes maneres, agraeixo aquella oportunitat que ens va oferir el Parlament i els mitjans tècnics, posats per l’ajuntament de Barcelona.
En aquests anys, he pogut constatar com s’ha anat incrementant el nombre de lectors, i com la tecnologia ha evolucionat fins el punt de poder saber des d’on entren en el blog. Sorprèn gratament veure alts nivells de lectura de persones, de països tant llunyans com els EUA, Rússia, Ucraïna, Polònia, Alemanya, Irlanda, França... i lògicament, Espanya. Però, en moltes ocasions, el més gran nombre de lectors, son dels països , enumerats en primer lloc, cosa que em fa pensar en colònies de catalans, arrelats en terres llunyanes que desitgen tenir informació de la terra a la qual pertanyen, o en la qual varen néixer.
Vaig ser emigrant, durant 7 anys a Suïssa, en uns anys en que les noves tecnologies no existien, i penso , sovint en aquests meus lectors, vivint en terres llunyanes. Ningú es pot imaginar l’enyorament i les ganes de saber coses del país, aprofitant estones lliures o caps de setmana, per repassar noticies diverses, de gent amb pensaments diferents.  
A tots els lectors, gràcies per la fidelitat i confiança que em feu. Els meus escrits reflecteixen el pensament, les vivències, les crítiques, angoixes o indignacions que veig, en la feina diària d’alcalde, en la de militant del partit socialista, o com a conseqüència de xerrades, contactes i debats, amb altres persones, del mateix partit o d’altres. També, venen motivats per la poca presència d’escrits procedents de l’àmbit en el qual estic immers, des de fa quaranta anys. Hi ha poca gent que escrigui, i gosi criticar, proposar o alterar el que és la doctrina oficial. Algú ho ha de fer, i si , a més em serveix per expressar sentiments, millor que millor.
En resum, per a mi , aquesta setmana no deixa de tenir una simbologia mítica, per haver arribat als 100.000 lectors, comptabilitzats. N’hi ha molts d’altres no comptabilitzats, per llegir-los en diaris i revistes, la qual cosa faria pujar notablement aquesta xifra. Es un petit afalac al meu ego, tenint clar que sé les meves limitacions i ambicions. Dit això, celebro amb tots els lectors aquest cim, i continuarem al peu del canó, tants d’anys com la salut ho permeti. Gràcies a tots i a totes.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?