Saturday, June 09, 2018

 

ALENADA D'AIRE FRESC - art. Nació Digital Solsona



ALENADA D’AIRE FRESC.
Ben pocs, podran discutir l’enorme impacte que ha provocat el nou Consell de Ministres, tant per la seva composició, com per la vàlua de tots i cadascun dels seus components, amb una àmplia majoria de dones, no triades per quota sinó per la preparació i trajectòria dels seus currículums. 
En tots els moments històrics, hi ha imatges que trenquen amb el passat i han vingut per quedar-se. Aquesta es una d’elles. Ja cap nova institució, ni cap nou organisme podrà fugir de la composició dels seus principals òrgans, perquè tothom estarà amatent a veure com s’aconsegueix posar-hi dones d’especial rellevància. I no pel seu físic, sinó pel seu cervell, per la seva trajectòria acadèmica i professional.
Sóc, des de sempre, un clar defensor del paper de la dona, en tots els aspectes de la vida pública, com a via cap a noves formes de gestionar-la. I no ho dic de paraula, sinó que ho  demostrat amb fets concrets. Ara mateix, l’equip de govern de Borredà, està composat per quatre membres, dels quals , tres son dones. Però, vaig tenir un especial interès, durant els meus mandats d’alcalde que el poble tingués la primera Jutgessa de Pau, cosa que es va fer realitat, sis anys enrere, i la seva substituta , també és dona.  I les tècniques de l’ajuntament, son majoritàriament, dones, excepció feta de l’arquitecte municipal i l’enginyer.
En resum. Considero just que si la meitat de la població son dones, com a mínim el mateix percentatge ha d’estar present en tots els òrgans de les administracions, però a més, és que va en benefici de tots, perquè tenen altres formes i maneres d’encarar els problemes, i canvien les estructures, per aquestes diferents visions, i per les vivències que han tingut i viscut.
Tornant, al principi, el país necessitava un canvi, tant profund com el que s’ha produït, a nivell de dirigents, i ara ho veurem també en l’ordre de prioritats i actuacions. Estàvem cansats del PP, estàvem esgotats d’unes formes maldestres , mal portades i mal gestionades, amb un grapat de Ministres mediocres que no donaven la talla en cap lloc ni moment. Això s’aguanta durant uns pocs anys, però produeix efectes molt perversos quan s’allarga més del compte, i ara ja estàvem en temps de descompte, a tots els nivells.
El canvi, ha arribat en el moment just, com per donar un tomb a la situació de tensió, crispació i desànim , a nivell general, i molt particularment a nivell de Catalunya. Aquí, s’ha format el nou govern, i ara li toca posar els peus a terra i fugir de tanta èpica i gesticulació, i es posi a treballar en els problemes diaris. Ja està bé, de viatges amunt i avall, per demostrar amistat, solidaritat i indignació per companys de viatge, però la vida continua, i agradi o no, a tots ens toca esperar les resolucions judicials, encara que algunes no les compartim ni entenem.
El nou Executiu català, no és per tirar coets, però almenys s’ha constituït i permet normalitzar mínimament la vida quotidiana. Se’ls veu desorientats perquè el vell relat que havien venut tenen clar que era inventat i no tenia cap recorregut possible, com la realitat ha demostrat. Ara els toca construir-ne un de nou, que permeti posar en marxa la maquinària autonòmica, sense altres pretensions que el país funcioni, com ho feia ,anys enrere, abans d’embrancar-se en el procés.
Oberta aquesta nova etapa, hi entrem amb una alenada d’aire fresc, procedent del nou Govern central, amb l’esperança i confiança posada en que el futur proper, estarà ple d’iniciatives encaminades a resoldre els principals conflictes oberts. Aire fresc, per fi.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?