Monday, May 28, 2018

 

PAÍS CONVULSIONAT - art. Nació Digital Solsona


PAÍS CONVULSIONAT.
Preocupa  i molt, la xifra d’incidents menors, que poden anar pujant de to, fins esdevenir, incidents majors. A tots ens hauria de preocupar i ocupar, evitar que s’incrementin, i sobretot es converteixin en problema, o pitjor, en un conflicte. Ens hi acostem, perillosament.
Alguns poden donar poca importància, a ocupar una platja per posar-hi creus, o omplir de llaços grocs, places i carrers, o edificis públics...però, el cert és que la crispació va en augment, i arribarà el moment en que alguns diran prou, i el conflicte estarà servit. Així han començat nombrosos conflictes arreu del món. Petits incidents, petites discussions, han donat pas a posicionaments intransigents, que han anat pujant de to, fins esdevenir conflictes oberts.
Hem d’evitar que això arribi aquí. Ja hi ha un cert distanciament i separació , per raons polítiques, lligades al procés independentista. No ens adonem obertament, però poc a poc, no es parla de determinats temes en bars i restaurants, o es mira qui hi ha al voltant, abans de fer determinats comentaris. S’evita anar a determinades celebracions i festes, per no haver de tenir discussions conflictives, o es renuncia a activitats per no trobar-se amb persones contràries, a les creences pròpies.
La crisis de convivència existeix, encara que molts no la vulguin admetre. Ara bé, de tots nosaltres depèn el seu eixamplament, o el retorn a la normalitat. Un element essencial, és l’autocrítica. No s’ha fet, per cap de les dues bandes, entenent per una banda, la del govern central, i per l’altra, els partits independentistes, d’aquí. Els errors han estat immensos i han produït els resultats que ara tots veiem i patim.
La tàctica del president del Govern central de deixar podrir els problemes, mai podia donar bon resultat, i a la vista tenim que d’un 17 % d’independentistes, hem passat a un 47 %. Ho torno a dir, segurament la meitat d’aquests independentistes son més anti – PP, i anti – govern central que no pas, independentistes purs.  Hi ha tanta gent emprenyada amb els fons i les formes del Madrid polític que prefereixen “anar pel pedregar”, en comptes de lluitar per canviar de govern.
I d’errors n’han comès tots els governs centrals, també els del PSOE, per no haver entès prou bé les aspiracions dels catalans. Dit això, no accepto de cap manera, posar en el mateix nivell, el PP i el PSOE. En absolut, i ho veurem aquesta mateixa setmana en el debat de la moció de censura que ha presentat Pedro Sánchez, contra Mariano Rajoy. Els dos protagonistes, encarnen visions i accions del món , totalment diferents.
Ara bé, és cert que s’han portat malament els afers de Catalunya, durant massa anys, i això ha anat produint un caliu que ha esdevingut foguera, quan les oportunitats ho han fet possible. Ara tenim el país i l’Estat convulsionats. Tot està potes enlaire per culpa de no haver assumit els problemes en el moment oportú. Entregar als jutges, la responsabilitat de recuperar l’estat de dret, havia de ser la darrera carta a jugar, i no la primera.
Dit això, toca reconèixer els errors comesos i posar-hi remei. Toca fer govern, i posar-se a gestionar el país, i la seva gent. De res serveix, fer quedar malament a l’altre, perquè tots dos han quedat prou malament com per no haver resolt res. Estem en un moment en que ningú escolta ningú, i tothom té la seva veritat, sense creure en la de l’altre. Acostem posicions i començarem a resoldre el conflicte.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?