Wednesday, May 30, 2018

 

MOCIÓ OBLIGADA - rat. NACIÓ DIGITAL SOLSONA


MOCIÓ OBLIGADA.
La presentació d’una moció de censura, per part del principal partit de l’oposició, era obligada, després de l’enorme impacte que ha tingut la sentència de la Gurtel.
Estem en un país especial, en un moment especial, i no es pot continuar per aquest camí sense un cop contundent, per parar tanta disbauxa i despropòsits. No ens podem acostumar a tenir una quinzena o una vintena de grans casos judicials, a l’espera de veure a qui li ha tocat ser sentenciat, per la maleïda corrupció.
Ha d’haver-hi un moment en que tot el passat, quedi eixugat , mitjançant sentències fermes, dures i contundents, a més d’apartar de tots els càrrecs institucionals , als seus autors i fer-los tornar tot el que varen robar.  Es hora de càstigs exemplars i exemplificants, com per posar una barrera vermella de cara el futur.
El dany causat per tots aquests casos, és enorme. Es un dany a la política, en general, als polítics que ens hem dedicat o ens dediquem als afers públics, per vocació, per il·lusió de canviar el món, començant per casa nostra. Es indignant la generalització que molts volen imputar a tots els càrrecs polítics, quan son uns pocs els qui han traït la fidelitat a la honestedat i a la legalitat.
Precisament per deixar clar que hi ha una altra manera de fer política, una altra manera de gestionar i administrar, calia presentar una moció de censura. Hi ho havia de fer el PSOE, en tant que principal partit a l’oposició, però també com a via per deixar clar que si bé tots els partits han tingut problemes amb la corrupció, es totalment diferent haver tingut alguna poma podrida, a que tot el cistell estès podrit.
En el cas jutjat, i en altres en vies de judici, ha quedat demostrada la intencionalitat, des del primer moment, d’entrar en política per enriquir-se il·lícitament. Es varen presentar candidatures, es varen muntar estructures i es van construir amistats, amb la única intenció de treure’n benefici privat, a costa del diner públic. I que fos el principal partit del país, i la corrupció arribés a les màximes institucions, obligava a presentar la dimissió a tots els seus dirigents.
Es la norma en països de llarga tradició democràtica, i arrelada transparència i exemplaritat. Aquí, no. Aquí es volen trobar excuses per no involucrar els més alts responsables, sota criteris que ni un nen petit pot acceptar. Es tanta la hipocresia i la falta de valentia i coherència, que només una moció de censura permetia fer-ne escarni públic. Es molt difícil aconseguir la majoria necessària, però, el pas s’havia de donar. S’ha de poder explicar públicament, el rebuig a unes maneres de fer i actuar que no es poden repetir mai més, i s’ha d’exigir responsabilitats als qui ho varen permetre o hi varen participar.
I repeteixo. La condició humana, pot provocar algun cas aïllat de corrupció, però mai un partit pot amagar-lo, perdonar-lo, ni molt menys beneficiar-se’n. El PP mereix passar a l’oposició i pagar pels immensos errors comesos, i com a càstig de tants i tants casos de corrupció que han cobert una llarga etapa de la nostra vida col·lectiva. Es hora d’apartar-los, per a regenerar el país i mostrar que la corrupció passa factura i castiga realment a tots els implicats. No fer-ho seria facilitar la impunitat i la repetició de fets semblants. Mai més.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?