Monday, May 07, 2018

 

CANSATS I AVORRITS - art. Nació Digital Solsona


CANSATS I AVORRITS.
S’ha exprimit tant el suc del procés independentista, que ja no queda res per extreure. S’han dut a terme tants moments èpics, s’ha demostrat tanta astúcia, s’han vulnerat tants reglaments, lleis i normes, que ja no queda res més per fer. Bé, això creiem a dia d’avui, res indica que algú no s’inventi alguna nova acció , destinada a sorprendre el món mundial. I és que en matèria de despropòsits, hem trencat barreres i assolit els màxims guardons, en el llibre Guinness de les absurditats.
Es ben cert que costa molt, però molt, guanyar prestigi i ressò mundial, en positiu. Igual de cert és que en pocs dies o mesos, tot el guanyat, és pot perdre i caure en un profund pou de desprestigi i rebuig. Ja hi som. I com que mai les desgràcies arriben soles, podem dir, que la suma del caos a l’ajuntament de Barcelona, amb el de la Generalitat, converteixen la Marca Barcelona i la de Catalunya, en marques blanques.
Arribats en el punt on estem, hi ha qui s’ha donat compte dels danys produïts i intenta reparar-los, o com a mínim, no ampliar-los, i hi ha qui considera millor continuar la batalla contra la pèrfida Espanya, a l’espera de fer-li pagar el càstig imposat, als impulsors i protagonistes del procés.
Un sol home, és capaç d’imposar un guió a la resta de càrrecs institucionals, fent-los anar amunt i avall, en reunions que res resolen, però causen un dany terrible a l’antic prestigi del nostre país i les seves institucions. Un home, capaç de marcar l’agenda del propi president del Parlament de Catalunya, el qual ni tant sols és capaç de plantar cara i imposar una agenda i calendari propis.
Tenim 135 diputats i diputades, cobrant un sou, a canvi de tenir congelada l’agenda i el pla de treball.  Res poden fer, sense president ni govern, ni comissions legislatives . Tots, a l’espera de veure què diu l’oracle, instal·lat a Berlín, després de fer el mateix a Brussel·les. Aquesta estranya i esperpèntica situació motiva grans explicacions a la televisió del règim TV3, o a la seva radio, i dona aliment a les tertúlies de tots els mitjans de comunicació, amb al·lusions constants a la pèrdua del seny català, i a d’altres bromes que havíem deixat enrere, molts anys enrere.
Estem cansats i avorrits, d’aquesta nòria de procés, sense objectius, sense guió, sense programa ni protagonistes clars, de cara els propers mesos. Si el que pretenen és repetir eleccions, ho podran aconseguir, però no es queixin després, d’uns resultats que poden ser devastadors per les aspiracions del poble català, en el seu conjunt. Jugar amb foc, té els seus perills, i les tensions van pujant, amb incidents , progressivament més i més estesos, i més i més greus.
Queden pocs dies, per l’hora decisiva, la de la veritat, per a elegir president /a, i govern. Si, es deixa escapar, no vulguin posar les culpes en altres. Estem cansats de tant victimisme, enganys i falsedats. La culpa està en mans dels partits independentistes que varen guanyar, sumats, les eleccions. Pertoca a ells, complir amb el seu deure i deixar de dependre d’una sola persona per a assumir la responsabilitat que els votants els hi varen donar.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?