Monday, April 30, 2018

 

INELUCTABLE FINAL - art. Nació Digital Solsona

INELUCTABLE FINAL.
Abans d’ahir, el Ministre d’Assumptes Exteriors de Suïssa, Ignazio Cassis, va manifestar que “no es donaven les condicions “ per a concedir asil polític a Marta Rovira i Anna Gabriel. Ben aviat veurem com el tribunal corresponent, dictaminarà l’ordre d’entrega a la Justícia espanyola. Temps al temps.
El mateix passarà a Alemanya amb Carles Puigdemont. Molts han cregut que la primera decisió del tribunal de l’Estat de Schleswig – Holstein, era una victòria en tota regla, i una desautorització a la justícia espanyola, considerant-la mancada d’objectivitat i rigor...que ningú es precipiti i esperi unes poques setmanes. Molt probablement, el mateix tribunal, dictarà resolució d’entrega, o sinó ho farà el Tribunal Federal de Justícia d’Alemanya, situat a Karlsruhe. Es impensable que un Estat membre de la UE, no acati una euro ordre, d’un Estat membre. Temps al temps.
I el mateix passarà en el cas dels fugitius, instal·lats a Bèlgica o de la instal·lada a Escòcia. En no gaire temps, veurem com tots son entregats a la Justícia espanyola, en compliment de la euro ordre donada. Per què aquesta convicció ? Per la senzilla raó de donar compliment a la legislació europea, en primer lloc, però després, per un major coneixement dels fonaments jurídics que han motivat aquesta petició. També, per l’aportació d’una voluminosa documentació, en la qual es fonamenta el Tribunal Suprem per encausar-los i portar-los a judici.
Estem, doncs, en un ineluctable final de recorregut del que s’ha anomenat “procés independentista”.  Evidentment que aquestes entregues, el proper judici i les corresponents sentències, no resoldran el conflicte generat. En absolut, però tancaran una etapa,i deixaran clar que era totalment inviable, per impossible, la via unilateral a la independència.
Aquest és el motiu d’aquest article. Ens hem de demanar ,com és que els protagonistes del procés, imaginaven poder fer un pols a l’Estat i guanyar-lo ? Per quins set sous, creien poder comptar amb la comprensió, col·laboració i participació d’altres Estats, per fer-ho possible ? Com podien imaginar assolir un objectiu, absolutament impossible ? Només hi caben dues opcions: ignorància absoluta de la realitat europea i mundial, o impuls a un immens engany, per obtenir-ne rèdits polítics immediats. Tant greu em sembla una com l’altra.
Però, tornant als fugitius. A qui se li acut fugir a un altre Estat europeu, pensant ser acollit, amb els braços oberts ? A qui se li acut imaginar formar un govern a l’exterior, per continuar manant a l’interior ? A qui se li acut que els tribunals europeus desautoritzaran a un tribunal d’un Estat membre ? Qui pot imaginar rebre l’estatus de refugiat polític, sense complir cap dels preceptes per obtenir-lo ?

Son tants els errors, tantes les decisions preses, sense cap raonament sensat, que preocupa sincerament haver tingut aquests personatges, al capdamunt del govern de Catalunya. Estem a prop de l’ineluctable final, d’una carrera iniciada cinc anys enrere, amb uns relats, guions i accions, fora de tota lògica i tota legalitat. Com més aviat arribi el final, més aviat podrem iniciar una nova etapa, amb la vista posada a cosir ferides i trobar la normalitat perduda. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?