Saturday, April 21, 2018

 

ESTUPIDESA IMMENSA - art. blogesfera socialista


ESTUPIDESA IMMENSA
Es fa difícil passar uns pocs dies tranquil, sense que apareguin nous episodis d’immensa estupidesa, que només serveixen per enrarir l’ambient i produir reaccions que en res ajuden a relaxar el carregat ambient polític i social que viu el país. D’una banda i de l’altra, van inventant nous episodis, a un ritme incansable, per veure qui té més astúcia i qui és capaç de millorar la perfomance, de l’altre.
Ahir, en varem tenir un nou exemple, de fins a quin punt hi ha personatges que haurien de dedicar-se a altres àmbits, molt lluny del polític. Preveure i anunciar degudament, perquè sinó no queden contents, la prohibició de tota exhibició d’articles de color groc, en un partit de futbol , és impropi d’un govern , mínimament seriós. I només faltava aquest anunci, perquè la reacció fos la prevista i lògica, en uns moments com els que estem vivint.
No sóc amant del futbol, i encara menys de contemplar, abans d’un partit , una mena de pols entre decisions increïblement maldestres, per no posar-hi altres adjectius, molt més contundents, però era inevitable veure algunes de les reaccions i és el que motiva aquest article, a primera hora de l’endemà.
En primer lloc, el trist espectacle de veure com es feia servir la policia per fer una feina que no li pertoca ,com és la de fer treure tota mena de roba de color groc. Home, que busquin objectes perillosos, és lògic, però no deixar que la gent porti el que vulgui, és d’una estupidesa immensa. Després, una primera reacció, en el moment d’escoltar l’himne nacional, seguint la lògica acció – reacció. Prohibiu uns símbols, nosaltres en escarnim un altre... i així estem, des de fa mesos i mesos, per no dir uns quants anys.
Aquesta escalada de tensió, produeix danys immensos, perquè malmet les relacions entre conciutadans. Tots els símbols han de ser respectats, fins i tot aquells que no compartim. Només hem de rebutjar aquells que poden trencar la convivència, però no aquells que simplement mostren afinitats per unes idees o unes altres.
Sento tristesa quan veig el menyspreu envers símbols polítics, religiosos, culturals o populars, per part de persones individuals o col·lectius. Es igual. Tot símbol , estimat per algun col·lectiu ha de ser respectat i protegit, com volem que ho siguin els que nosaltres estimem. Aquest respecte, és el que ens fa més lliures i més propers als nostres conciutadans, pensin com pensin. Aquí, alguns volen imposar-ne uns, i prohibir-ne uns altres, malament anem i així ens va a tots plegats.
I segur que de l’acció d’ahir, per part del govern central, en sortirà una altra resposta, en qualsevol moment. Ja he sentit parlar de que es proposa als pagesos, embalar el farratge amb plàstic de color groc, en comptes del tradicional negre. Una manera com una altra, d’ampliar el territori groc, en multitud d’espais del país.
No anem pel bon camí, i convindria trencar aquesta dinàmica d’acció – reacció per evitar una escalada que ens perjudica a tots. Es evident que qui primer hauria d’actuar amb el màxim de seny és el govern central, per evitar reaccions que motiven les seves accions. Algú ha de parar, i el primer, sempre ha de ser el que té més responsabilitats. I en aquest cas, li pertoca al govern central. Tot seguit hem de fer els possibles perquè aquí, a casa nostra, hi hagi la voluntat de retrobar el govern perdut, i iniciar una nova etapa, destinada a rebaixar tensions i buscar la normalitat perduda. Ja sé que és molt difícil, amb gent a la presó i altres fugits a d’altres països , però més llarga serà la transició a la normalitat sinó recuperem l’acció directa a nivell de govern. Es molt poc seriós allargar aquesta etapa, en comptes de posar-hi fi, amb l’elecció d’un govern efectiu.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?