Monday, March 05, 2018

 

VALORACIÓ CURTA I MESQUINA - art. El 9 Nou


VALORACIÓ CURTA I MESQUINA.
En el nostre país, hi ha hagut un munt de persones i personatges , entrats en política, als quals ha costat molt sortir-ne i sobretot fer-ho, sense mirar gaire el passat. Estem on estem, degut al gran nombre de mediocritats que varen estar o encara estan en política, sense estar preparats,  ni tenir prou bagatge per ocupar càrrecs de responsabilitat . Ho he dit mantes vegades, que molts d’ells , a la vida privada no haguessin passat de contramestres de fàbriques mitjanes, i en canvi, varen assumir responsabilitats per les quals no estaven preparats. Així, estem, tant aquí a Catalunya, com a nivell d’Espanya. El que n’hem dit i encara en diem, classe política ,no ha estat a l’alçada ,dels reptes ni de les circumstàncies.
Perquè, aquesta introducció ? M’ha vingut al cap després de llegir l’article del passat dia 16/2/18, en aquestes pàgines del 9Nou, de la mà d’Enric Castellnou, exdiputat del Parlament per CDC. Sota el títol de “...o m’has de menester”, buscava la manera de menysprear el pacte entre el PSC i Units per Avançar i deixava clara la mala baba ,contra Ramon Espadaler, antic company d’escó en el Parlament. Es curiosa aquesta fixació d’ara, però la vàrem viure i patir, en temps de CiU, quan els pactes entre els dos partits de govern, grinyolaven constantment i es dedicaven floretes, amb una mala llet considerable. Pel que sembla, aquest antic diputat, manté la fidelitat a aquells vells temps. Allà ell.
El que vull aprofitar del seu escrit, és mostrar com de curta i mesquina és la seva valoració respecte el pacte PSC – Units per Avançar. El PSC compleix, aquest any, 40 anys de vida. Son molts, son pocs ? Depèn. Però en els temps que corren dona la impressió d’una eternitat. En aquest temps, hem vist desaparèixer el partit del Sr. Castellnou ( Convergència), enterrada en un munt de corrupció i males pràctiques. I no és descartable, un nou funeral del partit substitut, el PDECAT, segons com vagin els propers temps. També , en aquest temps ha desaparegut, Unió. Fa anys, va deixar d'existir el PSUC, i ja no veiem per enlloc ICV. Deu n’hi do, en només 40 anys.
Però, és cert ,que el PSC ha passat la crisis dels 40 que tant afecta a moltes persones, i com no, també pot afectar els partits. En aquest cas, els anys, els mals resultats, el procés independentista, i alguns aprofitats que han saltat de partit, per salvar la poltrona, han produït una crisis de la qual costa sortir-ne, quan els temps son tant convulsos. La realitat és que se n’està sortint, poc a poc, però de forma segura. Ara bé, per aixecar el vol hi ha moments clau, en els quals cal prendre decisions valentes, trencadores amb determinades posicions del passat. I així es va decidir, fa uns mesos, en motiu de les eleccions al Parlament del 21 D.
Es va creure necessari ampliar el cercle , el nucli , amb aportacions d’àmbits propers, com son els de centre – dreta, i centre – esquerra. D’aquí el pacte amb Units per Avançar, i propers pactes i acords amb antics dirigents i grups d’esquerres, descontents del funcionament de Podem, a Catalunya. El Sr. Castellnou, creu irrisoris els resultats. Home, el partit socialista va ampliar amb vuitanta mil, els vots obtinguts en les anteriors eleccions al Parlament. Mèrit d’Units per Avançar, mèrit de Miquel Iceta, transvasament de vots de Catalunya en Comú – Podem o de nous electors ?...una mica de tot, amb pèrdues i guanys molt transversals.
Vaig ser i sóc partidari d’aquesta ampliació de pactes, cap a forces properes, carregades de seny i honestedat. El Sr. Castellnou, fa referència als meus elogis ,dedicats al Sr. Espadaler. No son d’ara, per interessos electorals, son de sempre, com ho varen ser cap a d’altres diputats i ex consellers que varen saber fer honor al càrrec i no varen caure en la prepotència de molts d’altres. Els que hem estat o encara estem en política, valorem molt el saber estar, i el saber comportar-se amb respecte i atenció, envers els adversaris. Vàrem compartir alguns anys, de Parlament, i vostè era un ,dels poc propensos als pactes i acords. Com altres, molt reacis a acceptar culpes i reconèixer errors. Bé , suposo que el pas dels anys, li ha quedat demostrat que totes les acusacions que havíem fet, durant anys, respecte les males pràctiques dintre dels governs Pujol, han quedat manifestes. I el seu partit ja no existeix, perquè serà ?
La bona política és aquella que agrupa bones persones, preparades, i disposades a treballar pel bé comú. Aquesta és la nostra prioritat i si cal eixamplar els marges , per encabir-hi persones i àmbits propers, encantats de fer-ho. Units per Avançar, és un bon soci, i ben aviat en tindrem altres de nous, procedents d’espais de les esquerres. Tots plegats, volem aconseguir fer possible sortir del forat on ens han ficat persones i personatges que busquen més recompensar el seu ego personal, o altres interessos, que no pas resoldre els reptes de país. En això no ens hi trobaran. I per cert, encantat de la polèmica creada.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?