Tuesday, March 27, 2018

 

LA INCONSCIÈNCIA DELS INCONSCIENTS - art. Blogesfera socialista



LA INCONSCIÈNCIA DELS INCONSCIENTS.
Per raons dels càrrecs actuals que ostento, i pels contactes que mantinc, per càrrecs anteriors, he pogut tenir accés a nombrosa informació sobre tot el relacionat amb el procés independentista, de manera que ningú s’estranyi de la duresa i contundència d’algunes de les meves afirmacions, en aquest o altres articles que publico, en diferents mitjans de comunicació de la Catalunya Central i territoris adjacents.
A ningú agrada veure persones a la presó, a ningú li agrada veure com persones fugides van sent detingudes, com tampoc a ningú agrada saber, com de contundents seran les actuacions futures , a nivell judicial, contra persones que ostenten o han ostentat càrrecs de representació política o funcionarial.
Perquè hem arribat en aquest punt ? Hi ha hagut un cúmul de circumstàncies, que han portat nombroses persones, amb importants càrrecs de govern, a exercir les seves funcions, amb ànims messiànics, pensant que representaven “el sentiment i desig del poble català” i que aquesta representació les alliberava dels juraments fets, respecte els deures de complir i fer complir els preceptes constitucionals i estatutaris.
Moguts per aquesta voluntat, creien poder fer el que tenien de fer, per assolir l’objectiu decidit: la independència de Catalunya, al cost que fos. Es podia trencar tot, es podia prescindir de tot, com tal s’arribés a l’objectiu perseguit. Sembla impossible, en persones amb prou coneixement de la realitat, o amb prou contactes externs com per arribar a aquestes conclusions, però el cert és que es va iniciar un camí cap al desastre, amb ben poques o nul·les opcions de reeixir.
I en aquest camí hi ha hagut de tot. Des de persones sinceres, honestes, voluntarioses, emportades per un sentiment de pertinença a un col·lectiu elegit per alliberar Catalunya del Madrid diabòlic, etern enemic dels catalans, fins a d’altres persones que simplement passaven per allà, i varen creure adient aprofitar la ocasió per treure’n uns bons beneficis, fossin a nivell de càrrecs ben remunerats, fossin mitjançant contractacions interessants o pensant en un futur proper, cas de sortir bé, l’experiment, estar ben situats per recollir beneficis.
De tot i més, hi ha hagut en aquest llarg procés. S’han dut a terme accions, increïbles, pel que tenen d’inconscients, agosarades o simplement impensables en un país democràtic. Varen menysprear el govern Rajoy, creguts que un president tant inepte i tant poc eficient, podia reaccionar de manera contundent. Varen menysprear el poder de l’Estat, però sobretot varen ignorar el que comporta trencar amb l’estat de dret, protegit pels alts funcionaris de l’Estat, i sobretot protegit per un poder judicial, inexorable en la persecució de delictes, relacionats en posar en perill l’existència del propi Estat que han jurat defensar.
Tanta ignorància, tanta il·luminació i tanta inconsciència, va produir moviments insensats que han donat peu a arribar a la situació actual. Conec bé, els avisos, advertències, consells... donats per juristes de prestigi provat, a tots els membres del govern català, als membres de la Mesa del Parlament, a alts càrrecs dels Mossos d’Esquadra, i a càrrecs rellevants dels partits independentistes. I no solament foren juristes de prestigi els avisadors, sinó altres polítics catalans , espanyols i d’altres nacionalitats que varen fer arribar la insensatesa de les accions que portaven a terme o que tenien previstes.
Atrevir-se a riure de les resolucions i advertiments del Tribunal Constitucional, contra decisions de la Mesa del Parlament o del Consell Executiu, és impropi de persones prudents. En alguns casos, varen rebre 7 ( set) resolucions del TC, contra actes que volien emprendre, i tanmateix les varen ignorar.
A tots ells, se’ls va avisar i advertir de les greus conseqüències que patirien si les portaven a terme. No varen fer cas a les advertències i ara pateixen o patiran l’acció implacable de la justìcia. No parlo de venjança, perquè, no estic d’acord en acusacions de dependència o sotmetiment dels jutges als dictats del govern, per cada un que pugui acceptar pressions, n’hi ha 99 que no les permetrien.
Tampoc em fico en si és correcte o no l’acusació de rebel·lió. A diferència de molts articulistes i opinadors, no sóc jurista ni pretenc donar lliçons de dret a ningú. Serà el tribunal, qui ho dictamini, i agradi o no el que resolgui, ho haurem d’acatar. Tant senzill com això. Però, acabo dient que sap greu la situació en la que es troben alguns dels protagonistes, però eren conscients del que feien, i tanmateix varen obviar i menystenir tots els informes, dictàmens, avisos, consells i perills en els que es ficaven. No poden al·legar desconeixement ni sorpresa, perquè era evident ,el final que els esperava.
I convindria tenir present els danys i perjudicis causats a centenars de milers de persones. De fet, a tot el país i a tot l’Estat. Som milers i milers els que hem vist trencades amistats de molts anys, els que han patit desavinences familiars, els que han perdut o perdran lloc de treball, ... algú pensa en tota aquesta gent ? Algú ha avaluat els greus danys a la convivència, en un país que era modèl.lic ? Algú creu que la inconsciència dels inconscients, no ha produït uns danys terribles, que tardaran molts anys a guarir ? Qui se’n fa responsable ? Ho hem de carregar tot a les espatlles de Madrid , o hi ha responsables amb noms i cognoms, aquí mateix.

Acabo. Puc assegurar com a militant socialista, que el PSC ha fet tot el possible per evitar trencaments i derivacions perilloses del procés. No hem estat nosaltres els impulsors del 155. El 155 es podia haver evitat amb la convocatòria d’eleccions anticipades, o simplement amb una actuació ,mínimament prudent dels partits de govern. Estem cansats ja de la sempiterna acusació dels partits independentistes, contra nosaltres, per imputar les conseqüències del que han fet ells. Que cadascú assumeixi els propis errors, i sobretot que eviti la seva repetició. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?