Saturday, March 24, 2018

 

INSISTIR I PERSISTIR EN EL DESGAVELL, art- Regió 7



INSISTIR I PERSISTIR EN EL DESGAVELL.
Esgotats ja, tots els adjectius existents i imaginaris, respecte els tràmits per elegir president i poder formar govern, he decidit substituir l’article enviat anteriorment, per aquest . En l’anterior, llençat a la paperera, feia referència a la paràlisis del Parlament de Catalunya, i el dany que causa a tot el país i la seva gent, el no tenir govern, ni acció parlamentària.  Algun dia podrem valorar, en la justa mesura, els danys causats, però queda clar que son i seran immensos. Els més entestats i fanatitzats, no els volen reconèixer i traspassen les culpes al govern central, però la realitat és que mai ningú podia imaginar tantes bestieses, en tant poc de temps.
Escric aquestes ratlles, abans de saber com ha acabat la convocatòria de ple, i les vicissituds posteriors, a nivell polític i judicial. Es igual, perquè la nova iniciativa té tots els números per acabar fatal. Per a alguns, no ve d’aquí, enfonsar una mica més el prestigi de Catalunya, i amb ell, el d’Espanya. Creuen que com pitjor les coses vagin, millor per les seves aspiracions. De fet, tampoc ningú especifica quines son les aspiracions perquè tot el guió ha quedat destrossat. Encara no s’han donat compte que per molt que viatgin per l’estranger, per molt que vulguin fer creure que, a Espanya ,no existeix, l’estat de dret, no hi ha cap possibilitat d’implementar la república.
Així, doncs, ens hem de preguntar, cap on ens porta aquesta gent ? Tampoc sé ben bé, qui és aquesta gent ? Qui realment mana a nivell de Junts x Cat ? Qui a nivell d’ERC ? i qui a nivell de la CUP ? Com és possible que un parell de persones, noves en política, semblin portar el timó, sense carta de navegar ni brúixola, vistos els resultats. Com es pot presentar un candidat a president, sense haver-ho consensuat, amb els tres grups sencers ? I com es poden fer consultes, per part del President del Parlament, via telefònica, amb una convocatòria urgent, sense complir amb uns requisits mínims de protocol i normes establertes ?
Cada vegada tinc més clar, que si s’havia d’aplicar el 155, millor haver-ho fet el dia 8 de setembre, després de les pitjors sessions parlamentàries ,de la història de Catalunya. Unes sessions, només vistes en països llunyans, sense democràcia consolidada, exemple de falta de respecte a les lleis vigents. Ens haguéssim estalviat els dolorosos efectes del dia 1- O, amb una desproporcionada i estúpida actuació política i judicial, que tant d’arguments ha donat a una part dels independentistes. I també s’hagués evitat, arribar a la situació actual, amb persones empresonades i altres, a l’estranger.
Però, és que a banda de tot el vist, comprovem com es busca empitjorar la situació, amb constants desafiaments als jutges, tribunals, i a l’estat de dret. No compartir decisions judicials, és comprensible, jo tampoc comprenc algunes de les seves decisions, però no per això, hem de trencar amb la legalitat i emprendre vies totalment il·legals, a més d’il·lògiques . I creure que darrere de tota decisió judicial hi ha la mà del govern central, és desconèixer el funcionament de la justícia, per molt que la puguem criticar.
Precisament, quantes més decisions mal destres, políticament parlant, ha pres el govern central, més exigència de respecte a l’estat de dret, hauria d’haver-hi hagut a Catalunya. Doncs, no. Han volgut trinxar la legalitat, sotmetent el Parlament a decisions i actuacions mai vistes ni contemplades en el Reglament del que ens vàrem dotar els parlamentaris, anys enrere. Havíem jurat complir i fer complir els preceptes del seu contingut, i veiem com cada dia que passa, surt algú, justificant saltar-se’l o interpretant-lo al seu gust. Encara alguns protagonistes no han comprès, ni acceptat la derrota de la unilateralitat i la impossibilitat de continuar per les vies absurdes que han emprès. Una bona mostra de viure en una altra realitat, i una demostració clara que el poble català no els importa realment.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?