Tuesday, March 20, 2018

 

CONTINUA L'EMBOLIC, I EL DELIRI VIATGER- art. Nació Digital Solsona



CONTINUA L’EMBOLIC I EL DELIRI VIATGER.
Les necessitats del país, i la seva gent, han passat a ser coses secundàries, i l’important és anar embolicant la troca, i donar peu, a les ànsies turístiques dels fugitius, a l’estranger. Es increïble, el grau de despropòsits que es poden acumular amb tant poc de temps, i el grau d’insensatesa que demostren els capdavanters del principal partit independentista, Junts x Cat, en les persones d’Eduard Soler i Elsa Artadi. Cada dia que passa, demostren la total incapacitat per gestionar resultats, i portar la nau ,a port.
I en aquest deliri viatger, creuen sumar punts i trobar complicitats, en els països visitats, com si fossin portadors de la bona nova, o de noves formes d’entendre la política. No tenen ni idea de la fortalesa de la democràcia i de l’estat de dret que impera en aquests països, i de la sensació de ridícul espantós que produeixen, quan expliquen com varen dur a terme un cop d’estat civil, en el Parlament de Catalunya els dies 6 i 7 de setembre de l’any passat, o com de natural troben, carregar-se la Constitució i l’Estatut d’Autonomia.
Tampoc entenen, la qualificació de covardia, per la fugida a l’estranger, deixant mig govern , en el país, sotmès als tribunals i a penes de presó, quan ells gaudeixen dels privilegis d’una vida, envoltada de comoditats i luxe. I no son conscients de les conseqüències de la fugida, pels qui s’han quedat aquí, ni pel que representa per a ells, el futur. Un futur, sense retorn possible, amb greus problemes per a allargar la fugida, quan hagin de renovar carnet d’identitat i passaport, o quan algun jutge decideixi emprendre accions judicials, amb ordre de captura, ni que sigui pels temes menors.
Creuen que omplir un local amb un centenar de persones, fa tremolar les estructures de l’Estat espanyol, i el porten a uns nervis i tremolors, com mai havien sentit...Santa Innocència, com de fàcil és viure en una altra dimensió, i quants esforços han de fer, per fer veure que estan treballant per la causa.
Una causa, que comença a tenir esquerdes importants. Ho estem veient en les noves actituds d’Omnium, o amb les batusses internes a l’ANC. I més greu encara, amb les clares discrepàncies dintre de Junts x Cat, entre els fidels a Puigdemont, i els representants del PDECAT,  Com igual d’importants, son les diferències amb ERC, cansada de veure un espectacle diari, que els deixa en un paper d’actor secundari, de molt mal portar.
Es fa difícil fer pronòstics, però si dura gaire aquest espectacle, ERC i PDeCat, potser hauran de pensar en si no els convé arribar a algun acord amb el PSC i els Comuns, per conformar algun pacte i trencar la via morta en la que es troben ells, i amb ells, tot el país. L’ex Conseller d’Economia, Mas – Culell, bon coneixedor de la realitat del país, i especialment de la seva economia, ja ha deixat clar que les empreses i entitats que han marxat, no tornaran. Hi ha, doncs, uns danys definitius, però poden augmentar si no s’atura la bogeria política que vivim, protagonitzada per persones, mediocres que viuen una altra realitat.
I tenir com a prioritat fer mal a l’Estat, en comptes de pensar en el mal propi, ni en recuperar les institucions, és la millor manera de demostrar que quan més aviat prescindim d’aquests personatges, millor pel país. A veure si alguns valents, donen el pas, i aconseguim no fer més shows, ni demostracions d’estupidesa màxima, i retrobem el seny perdut.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?