Tuesday, February 06, 2018

 

INVENTS, ELS MÍNIMS- art. Nació Digital Solsona


INVENTS, ELS MÍNIMS.
Què diríeu, estimats lectors de Nació Digital Solsona, si el vostre Alcalde, digués que se’n va a viure a Portugal, Gran Bretanya, Itàlia o ...Bèlgica, però tanmateix vol continuar fent d’Alcalde? Consideraríeu possible aquest “mandat a distància “?. Votaríeu a algú que us plantegés aquesta proposta, a les eleccions municipals ,de maig de l’any vinent ?
Sóc Alcalde des de fa molts anys, i francament no m’imagino exercint aquest càrrec, des de terres llunyanes, per molt bona connexió telefònica i d’Internet que tingués. Aquests dies de neu, vent i talls de subministrament elèctric, serien difícils de resoldre, a centenars o milers de quilòmetres de distància, per molt que treballessin els regidors de l’equip de govern, o els tècnics de l’ajuntament.
Doncs bé, una situació similar, és la que plantegen els representants de Junts x Catalunya, entossudits a voler elegir Puigdemont, com president de la Generalitat. El sol fet de que algú plantegi un escenari com aquest, ja hauria de passar a la història dels despropòsits, però en el nostre país, l’astúcia, la imaginació i els disbarats, son a l’ordre del dia, i encara no hi ha prou valentia, com per plantar cara, i evitar més moviments èpics.
En política, com en la majoria d’altres àmbits, quants menys invents, millor ,perquè gairebé està tot inventat. Es poden introduir novetats, modificar conductes i actuacions, però trencar motllos, millor que no. Ara mateix, estem fent un ridícul mundial, fent propostes que ningú es creuria, sinó es fessin per escrit, amb cara seriosa i voluntat de ser traduïdes, a fets. Mai ningú, en un país democràtic, ha plantejat una presidència des de l’estranger, a càrrec d’un fugitiu de la justícia, que va voler convocar eleccions i es va acovardir, en el darrer minut, o que just fa quatre dies, havia decidit llençar la tovallola.
Tot plegat, és tant enrevessat, tant increïble, que posa tot el país, en el focus mundial de les extravagàncies , enlloc, de la serietat. Seguir per aquest camí, suposa allargar el conflicte intern, i augmentar el dissens extern. Tot el contrari del que caldria fer per recuperar la normalitat i posar-se a treballar en el que el país i la seva gent necessita. No tenim govern, però si no es trenca aquesta dinàmica d’inventar escenaris impossibles, no en tindrem mai. Bé, en tot cas, no en tindrem fins no sabem quan. Mentrestant, altres territoris ens avancen i recullen el que nosaltres deixem perdre.
He posat, al principi, l’exemple municipal ,perquè sembla que la proposta d’un Alcalde, a l’estranger és esperpèntica i implantejable, però no tant si es tracta del president de la Generalitat. Suposo que tothom veu tant increïble una cosa com l’altra. Son exemples similars, per a situacions, molt semblants. Els polítics, han d’estar en contacte permanent amb la terra que governen i amb els ciutadans que serveixen. A qui se li pot ocórrer governar amb un comandament a distància ? No hem fet prou disbarats com per evitar més danys dels ja produïts ? Es que tot un país, ha d’anar de bòlit, per un entestament d’una sola persona ?
Prou d’invents i toquem de peus al terra. Les eleccions varen donar uns resultats, i s’ha d’elegir president /a, entre aquells diputats no imputats en cap causa. El país necessita quatre anys d’estabilitat i bon govern, i no nous invents que el condueixen per camins impossibles. Ja n’hem vist massa, i sobretot, evitem noves situacions inexplicables, com la que s’estan discutint, aquests dies. No més invents.








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?